November

 • Operatie Steenbreek: nieuwe groene acties op stapel

  26 november 2020

  De 'Ton van Ton'-actie vorige maand was een groot succes. Op twee zaterdagen haalden zo'n 100 inwoners van Sliedrecht op het Milieupark een voucher op. Hiermee kregen ze bij de Praxis of Intratuin 30 euro korting op een regenton.

 • Koninklijke onderscheidingen bij Brandweer Sliedrecht uitgereikt

  23 november 2020

  Vrijdag 20 november 2020 ontvingen acht leden van de vrijwillige brandweer in Sliedrecht hun koninklijke onderscheidingen. Burgemeester Dirk van der Borg reikte de versierselen op coronaveilige wijze uit in de brandweerkazerne aan de Middeldiepstraat. Alle decorandi werden lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Geef uw mening: veiliger, sneller en comfortabeler fietsen in de regio

  19 november 2020

  De drie gemeenten: Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en Gorinchem, het waterschap Rivierenland, de provincie Zuid-Holland en de Fietsersbond willen de regio aantrekkelijker maken om te fietsen. Fietsen is goed voor de gezondheid, het milieu en de bereikbaarheid van de regio. Om de regionale fietspaden te verbeteren hebben we uw hulp nodig.

 • Compliment voor alle ondernemers!

  19 november 2020

  Vrijdag 20 november is het de 'Dag van de Ondernemer'. Vorig jaar zetten we op die dag Vlot Logistics en Verhuizingen, The Hub Company, Melson Groep en Get Healthy in het zonnetje als 'bedrijf van het jaar'.

 • De bladkorven staan er weer!

  19 november 2020

  De gemeente is in november gestart met bladruimen per buurt en het plaatsen van bladkorven. Zo lang er bladeren van de bomen vallen houdt de gemeente doorgaande wegen en fietspaden zo goed mogelijk bladvrij.

 • Op weg naar een nieuwe burgemeester

  17 november 2020

  De gemeente Sliedrecht is op zoek naar een nieuwe burgemeester. De vacature is ontstaan door het vertrek van burgemeester Van Hemmen. Momenteel heeft Sliedrecht een waarnemend burgemeester, de heer Van der Borg.

 • Het is weer herfst. De bladeren vallen weer. Tijd om blad te ruimen, waar nodig

  11 november 2020

  De gemeente is in november gestart met bladruimen per buurt en het plaatsen van bladkorven. Gelijktijdig met het opruimen van het blad komt de kolkenreiniger langs voor de jaarlijkse reiniging van de kolken (putten in de stoeprand). U kunt ons helpen door, indien mogelijk, uw auto ergens anders te parkeren als we in uw straat aan het werk zijn.

 • Verlichting kapot? Meld het met Fixi!

  11 november 2020

  De dagen worden korter en de avonden langer. De straatlantaarns op straat gaan daarom steeds vroeger aan. Doet de straatverlichting het niet? Dan is er waarschijnlijk een lamp kapot. Of er is een storing in de kabel. Geef een storing door via Fixi! Want hoe eerder wij een melding krijgen, hoe eerder wij de storing kunnen oplossen!

 • Commissaris van de Koning Jaap Smit op bezoek

  11 november 2020

  Afgelopen weken is Commissaris van de Koning Jaap Smit twee keer in Sliedrecht geweest. Op woensdag 28 oktober had hij een digitaal gesprek met de collegeleden. Dinsdag 3 november was hij aanwezig tijdens de gemeenteraadsvergadering.

 • 10 november: Dag van de mantelzorg

  06 november 2020

  Op 10 november 2020 vindt de Dag van de Mantelzorg plaats. Op deze jaarlijks terugkerende dag staan mantelzorgers centraal.

 • Sliedrecht Oost op de schop… het mot êêst warre wil 't rêêje

  06 november 2020

  In Sliedrecht-Oost wordt gewerkt. Op allerlei plekken in de wijk liggen straten open en zijn aannemers aan de slag. Van het vervangen van de riolering in Vogelbuurt-Noord en de aanleg van warmtenet tot de nieuwe riolering langs de Thorbeckelaan: er gebeurt ontzettend veel.

 • Veilig Thuis ZHZ start campagne tegen financieel misbruik van ouderen

  04 november 2020

  Financieel misbruik is de meest voorkomende vorm van ouderenmishandeling. Ruim 30.000 ouderen in Nederland zijn jaarlijks het slachtoffer.

 • Illegaal vuurwerk: Herken de signalen!

  04 november 2020

  We kunnen allemaal iets doen in de strijd tegen illegaal vuurwerk. Gebruik je ogen en oren voor een veilig Sliedrecht. Weet waar je op moet letten, spreek elkaar aan en meld als iets niet pluis is. Dat is de boodschap van de campagne "Illegaal vuurwerk: Herken de signalen!", die volgende week van start gaat.