10 november: Dag van de mantelzorg

Op 10 november 2020 vindt de Dag van de Mantelzorg plaats. Op deze jaarlijks terugkerende dag staan mantelzorgers centraal.

Bewustzijnscampagne: #deeljezorg 

Ruim 6000 mensen zorgen in Sliedrecht voor hun ouder, zus, broer, kind, buur of goede vriend met een ziekte, beperking en/of psychische kwetsbaarheid. De zorg voor een naaste kan grote uitdagingen met zich meebrengen. Daarom is het van belang dat zij op tijd hun zorg delen en tijdig hulp vragen als dat nodig is.

Het Bonkelaarhuis sluit aan bij de landelijke campagne #deeljezorg. Om hen die zorgen, ook wel mantelzorgers genoemd, te laten weten dat zij terecht kunnen voor een luisterend oor, persoonlijk advies, vervangende (mantel)zorg, informatieve en ontspannende activiteiten bij het Mantelzorgpunt.                        

Webinar: Privé, werk en mantelzorg: hoe blijf je in balans   

Dinsdagavond 10 november vindt van 19.30-21.00 uur de online Webinar: Privé, werk en mantelzorg: "Hoe blijf je in balans" plaats. Werknemers die naast hun werk intensief en/of langdurig voor een naaste zorgen, hebben een grotere kans om overbelast te raken.
Tijdens deze bijeenkomst wordt informatie gegeven over wettelijke en bedrijfsspecifieke regelingen, zoals bijvoorbeeld de verschillende verlofregelingen. Tijdens de workshop is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen, waardoor iedereen na afloop direct met het geleerde aan de slag kan! Aanmelden kan op mantelzorg@bonkelaarhuis.nl.

Mantelzorgwaardering

Als blijk van waardering reiken de demeente en het Mantelzorgpunt een goodiebag met kerstmunten uit aan de geregistreerde mantelzorgers (per adres). Ook hiervoor in aanmerking komen? Neem dan voor 9 november contact op met het Mantelzorgpunt. Te bereiken op het algemeen nummer van het Bonkelaarhuis: 0184 – 420539 of op emailadres mantelzorg@bonkelaarhuis.nl. Meer weten? Kan dan eens op www.bonkelaarhuis.nl.