Illegaal vuurwerk: Herken de signalen!

We kunnen allemaal iets doen in de strijd tegen illegaal vuurwerk. Gebruik je ogen en oren voor een veilig Sliedrecht. Weet waar je op moet letten, spreek elkaar aan en meld als iets niet pluis is. Dat is de boodschap van de campagne "Illegaal vuurwerk: Herken de signalen!", die volgende week van start gaat.

Belangrijke rol voor inwoners

Het nieuwe jaar wordt traditioneel met vuurwerk ingeluid. Daar is natuurlijk niets mis mee. Er is echter ook veel illegaal vuurwerk in omloop. Dit leidt tot levensgevaarlijke situaties. Met de campagne "Illegaal vuurwerk: Herken de signalen!" geeft de gemeente de komende twee maanden tips hoe u signalen in de handel van illegaal vuurwerk kan herkennen. De campagne is onderdeel van aanpak vuurwerk 2020-2021.

Herkent u de signalen?

  • Verdachte bewegingen rond panden?
  • Scooters/auto’s die af- en aanrijden?
  • Dozen of zakken met Chinese tekens of gevaarsymbolen?
  • Vuurwerk per post?
  • Geen Nederlandse gebruiksaanwijzing?
  • Geen CE Keurmerk?

Wat te doen?

Gemeenten, bedrijven, waterschappen, politie, brancheorganisaties en ja, ook de inwoners kunnen iets doen. Ziet, hoort, ruikt u onraad? Heeft u het gevoel dat er iets niet pluis is? Meld het. Altijd. Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem via het meldpunt Meld Misdaad Anoniem. Bel 0800 -7000.

Stop vuurwerkoverlast! Help mee tegen vuurwerkoverlast

We kunnen allemaal iets doen tegen vuurwerkoverlast. Eenvoudig door verdachte situaties bij de politie te melden. Dus: vermoedt u illegaal vuurwerk? Meld het bij de politie, de wijkagent of via www.politie.nl. Liever anoniem uw informatie doorgeven? Dat kan via de website van Meld Misdaad Anoniem.