Operatie Steenbreek: nieuwe groene acties op stapel

De 'Ton van Ton'-actie vorige maand was een groot succes. Op twee zaterdagen haalden zo'n 100 inwoners van Sliedrecht op het Milieupark een voucher op. Hiermee kregen ze bij de Praxis of Intratuin 30 euro korting op een regenton.

Tuinen vergroenen

De actie is onderdeel van Operatie Steenbreek, waarmee we samen de Sliedrechtse tuinen een stukje groener maken. Dat is niet alleen mooi, maar ook goed met het oog op het klimaat. Want een groene wijk warmt minder snel op dan een wijk met veel steen. Er staan de komende tijd nog meer leuke acties op de planning voor operatie Steenbreek.

Groene daken

Bijvoorbeeld voor 'groene daken'. Als je de dakbedekking van een bitumen dak vervangt door groene (vet)plantjes, blijft regenwater langer  op het dak staan. Zo wordt het rioolsysteem minder belast tijdens zware regenbuien. Bovendien is het in de zomer onder een groen dak enkele graden koeler. De gemeente gaat inwoners helpen om te bekijken of hun dak geschikt is. En we verloten een aantal groene daken!

Tuinschetsen en tegels ruilen

In 2021 houden we verschillende straatacties. Bewoners kunnen bijvoorbeeld gratis een schets laten maken door een hovenier, met ideeën om de tuin te vergroenen. De gemeente zorgt voor een puincontainer in de straat, waar mensen meteen hun stenen kwijt kunnen. Verder komt er een tegelruilactie. Iedereen kan dan op het Milieupark een tuintegel inruilen voor een plant.