Sliedrecht Oost op de schop… het mot êêst warre wil 't rêêje

In Sliedrecht-Oost wordt gewerkt. Op allerlei plekken in de wijk liggen straten open en zijn aannemers aan de slag. Van het vervangen van de riolering in Vogelbuurt-Noord en de aanleg van warmtenet tot de nieuwe riolering langs de Thorbeckelaan: er gebeurt ontzettend veel.

Efficiënt en kostenbewust

Het lijkt misschien niet logisch dat alles tegelijk openligt. Toch is heel bewust gekozen om de werkzaamheden deels tegelijk of met overlap te doen. Want ze hebben vaak met elkaar te maken. Om een warmtenet aan te leggen, moet de weg open. Dat is natuurlijk gelijk een goed moment om de riolering te vernieuwen. Ook de elektriciteit pakken we meteen aan, en de volgende fase van het warmtenet. Als dat allemaal gebeurd is, richten we de wegen, het groen en parkeerplaatsen weer goed en netjes in.

Thorbeckelaan

Aan al die werkzaamheden is ook nog de vervanging van de riolering op de Thorbeckelaan toegevoegd.  Want na een verzakking op de parkeerplaats van de supermarkt bleek dat de riolering daar dringend aan vervanging toe was. Om narigheid te voorkomen, is dit meteen aangepakt.
Al die werkzaamheden kosten tijd. En we lopen wel eens tegen onverwachte dingen aan. Leidingen die net even anders liggen dan op de tekening. Een waterleiding die geraakt wordt. We doen er alles aan om zulke zaken zo snel mogelijk op te lossen. En de overlast minimaal te houden. Via een nieuwsbrief, bewonersbrieven en de bouwapp houden we iedereen zo goed mogelijk op de hoogte.

Toekomst

"Het is hartstikke vervelend om tussen de werkzaamheden te moeten wonen en leven", begrijpt wethouder Ton Spek. "En toch doen we dit voor een wijk die straks helemaal klaar is voor de toekomst. Want we willen uiteindelijk allemaal dat de riolering goed werkt en kabels en leidingen weer lange tijd meekunnen. En dat we klaar zijn voor een duurzame toekomst. Zoals het Sliedrechts gezegde ons vertelt: het mot êêst warre wil 't rêêje.“
Lees meer op www.sliedrechtaardgasvrij.nl.