Oktober

 • Baggerfestival gaat niet door in 2021

  30 oktober 2020

  Vandaag bereikte ons het bericht dat het Baggerfestival in 2021 niet doorgaat. De reden hiervoor zijn de onzekerheden rondom de corona-pandemie.

 • Commissaris van de Koning Smit brengt digitaal bezoek aan Sliedrecht

  29 oktober 2020

  Woensdag 28 oktober heeft het college van de gemeente Sliedrecht de commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, op bezoek gehad. Vanwege de corona-maatregelen vond het bezoek digitaal plaats. Het gaat om een regulier ambtsbezoek, dat eens per zes jaar plaatsvindt. Smit liet zich tijdens het bezoek informeren over het reilen en zeilen in Sliedrecht.

 • Bespaar energiekosten met zonnepanelen

  19 maart 2021

  Steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen. Door zelf groene stroom op te wekken heeft u lagere energiekosten. Zo verdient u de investering in zonnepanelen vanzelf terug.

 • De MerweMast op het Merwedeplein geïnstalleerd

  28 oktober 2020

  Afgelopen donderdag 22 oktober is de installatie van de MerweMast op het Merwedeplein afgerond. Het eindresultaat is een echte 'eye-catcher'. De verlichting onder de mast zorgt ervoor dat de doeken ook mee kunnen kleuren met speciale evenementen.

 • Wat vindt u belangrijk bij de overstap naar aardgasvrij?

  28 oktober 2020

  Een duurzame oplossing. Lage kosten. Meer comfort. Wat vindt ú belangrijk bij de overstap naar aardgasvrij? Tot en met zondag 8 november kunt u uw mening geven over het aardgasvrij maken van Sliedrecht. Dat kan via een online enquête op de website drechtstedenenergie.nl/sliedrecht. De gemeente neemt de resultaten van deze enquête mee bij het opstellen van de Transitievisie Warmte 2021.

 • College B&W presenteert begroting 2021

  22 oktober 2020

  Vorige week heeft het college van de gemeente Sliedrecht de begroting 2021 aangeboden aan de gemeenteraad. De volgende stap in de uitvoering van de kadernota! Op 3 november buigt de gemeenteraad zich over de begroting, een week later neemt de raad een besluit.

 • Bureau Sociaal Raadslieden: Laat geen geld liggen!

  21 oktober 2020

  Zaterdag 17 oktober 2020 was het Wereldarmoededag. Ook in Nederland en óók in Sliedrecht zijn mensen met weinig geld moeten rondkomen. En die dagelijks de gevolgen van het leven in armoede ondervinden. Inwoners die elke maand moeite moeten doen om financieel de eindjes aan elkaar te knopen.

 • Aangepaste dienstverlening Het Bonkelaarhuis door coronavirus

  21 oktober 2020

  De extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben ook gevolgen voor het Bonkelaarhuis. Voor alle diensten heeft het Bonkelaarhuis gekeken of en hoe deze nu verder kunnen. Sommige diensten moeten tijdelijk stoppen. Uit zorg voor de gezondheid van klanten, bezoekers, vrijwilligers en medewerkers.

 • Brief Dirk van der Borg: op de rem!

  21 oktober 2020

  Beste Sliedrechters,

  U heeft het ongetwijfeld gehoord: het gaat hard met het coronavirus. Heel hard. In grote delen van ons land is het aantal besmettingen hoog. Ook in onze regio, de Drechtsteden, loopt het aantal besmettingen dagelijks op. Daar maak ik mij grote zorgen over. Ik vermoed dat velen van u die zorgen delen.

 • Wat vindt u belangrijk bij de overstap naar aardgasvrij?

  21 oktober 2020

  Een duurzame oplossing. Lage kosten. Meer comfort. Wat vindt ú belangrijk bij de overstap naar aardgasvrij? Tot en met zondag 8 november kunt u uw mening geven over het aardgasvrij maken van Sliedrecht. Dat kan via een online enquête op de website drechtstedenenergie.nl/sliedrecht. De gemeente neemt de resultaten van deze enquête mee bij het opstellen van de Transitievisie Warmte 2021.

 • Start zienswijze proces A15 Papendrecht-Gorinchem

  16 oktober 2020

  Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat onderzoekt oplossingen voor betere doorstroming en verkeersveiligheid op de A15 tussen Papendrecht en Gorinchem. Dit heet de MIRT-Verkenning. De eerste fase van het onderzoek van deze verkenning is klaar. Er zijn 3 oplossingsrichtingen die verder worden uitgewerkt in de volgende fase van het project. Op 16 oktober 2020 is voor het vervolgproces een zienswijzetraject gestart.

 • Geen publiek meer tijdens vergaderingen gemeenteraad Sliedrecht

  07 februari 2022

  Onlangs heeft het kabinet de maatregelen rondom maatregelen aangescherpt. De burgemeester heeft daarom besloten dat de vergaderzaal in De Lockhorst niet meer voor publiek toegankelijk is.

 • Hoe wilt u leven in Sliedrecht?

  13 oktober 2020

  Welke richting willen we op met Sliedrecht? Ambities volop, maar de ruimte in ons dorp is beperkt. Daarom moeten we keuzes maken. De gemeente heeft in september met de kadernota een koers aangegeven. Maar hoe vullen we die nu precies in? Wat mag er volgens u veranderen aan Sliedrecht? En wat moet gelijk blijven? We horen graag uw mening! Vul de vragenlijst in op www.sliedrecht.nl/omgevingsvisie. Dat kan nog tot en met zondag 18 oktober.

 • Winkeliers gezocht voor kerstmuntenactie

  13 oktober 2020

  De gemeente Sliedrecht helpt lokale ondernemers graag een handje. Daarom krijgen medewerkers van de gemeente sinds 2017 geen traditioneel kerstpakket, maar kerstmunten om te besteden bij lokale winkels. Ook dit jaar roepen we ondernemers op om mee te doen aan deze kerstmuntenactie.

 • Sociale Dienst Drechtsteden helpt gedupeerden in de kinderopvangtoeslag-affaire

  04 maart 2022

  Bent u een inwoner van de Drechtsteden en bent u gedupeerd geraakt door de manier waarop kinderopvangtoeslag is uitgevoerd door de Belastingdienst? De Sociale Dienst Drechtsteden helpt u hier graag bij.

 • Allemaal aan ‘de Ton van Ton’

  21 oktober 2020

  Op zaterdag 10 en 17 oktober reikte de gemeente éénmalig 100 Ton van Ton vouchers uit. De regentonactie was een succes.

 • Bedrijvenbijeenkomst: samen keuzes maken en koers bepalen

  06 oktober 2020

  Welke koers moet Sliedrecht varen voor een economisch gezonde toekomst? Welke ruimtelijke keuzes voor wonen, werken en recreëren zijn daarbij belangrijk? De gemeente en de Vereniging Sliedrechtse Ondernemingen (VSO) willen hierover graag met in gesprek met ondernemers!

 • Onthulling monument Merwedegijzelaars

  06 oktober 2020

  Zaterdag 3 oktober werd het monument ter nagedachtenis aan de 600 Merwedegijzelaars onthuld. Het monument werd in Sliedrecht onthuld, maar ook in Hardinxveld-Giessendam en Werkendam.

 • LEEF! blijft in Groen van Prinstererschool

  02 oktober 2020
 • Intocht Sinterklaas in 2020 geannuleerd

  01 oktober 2020

  De traditionele intocht van Sinterklaas in Sliedrecht gaat dit jaar niet door. Dit besluit is genomen na overleg tussen de Stichting Evenementen Sliedrecht en burgemeester Dirk van der Borg. Aanleiding voor dit besluit is het corona-virus en de daarbij behorende maatregelen.

 • Van 1 tot 8 oktober: De week tegen eenzaamheid

  01 oktober 2020

  Kom erbij! Van 1 tot en met 8 oktober is het Week tegen Eenzaamheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid. Kom Erbij Sliedrecht heeft een uitgebreid programma in Sliedrecht.

 • Groot materieel in actie voor boring warmtenet

  01 oktober 2020

  De aanleg van het warmtenet in de Vogelbuurt-Zuid is in volle gang. In de eerste fase heeft HVC al 1300 meter leiding gelegd. In de tweede fase volgt zo’n 1000 meter leiding. Een belangrijk deel is afgelopen week uitgevoerd: een boring onder de rotonde van de Thorbeckelaan door. Met veel kranen en hele lange leidingen was dit mooi om te zien!