College B&W presenteert begroting 2021

Vorige week heeft het college van de gemeente Sliedrecht de begroting 2021 aangeboden aan de gemeenteraad. De volgende stap in de uitvoering van de kadernota! Op 3 november buigt de gemeenteraad zich over de begroting, een week later neemt de raad een besluit.

Geen ingrijpende bezuinigingen nodig

In de begroting staat wat de gemeente in 2021 precies gaat doen. Het college is blij dat er geen ingrijpende bezuinigingen nodig zijn. Zo zal de OZB in Sliedrecht niet extra stijgen. Investeringen in de wijken, in veiligheid en in de inclusieve samenleving gaan door. En we zetten voorbereidende stappen in de groei en ontwikkeling van de gemeente.

Voor 2021 kunnen we een solide begroting presenteren. Die nu nog niet sluitend is, maar dat uiteindelijk in 2024 wel zal zijn. Tegelijk veroorzaakt de coronacrisis ook onzekerheden, die van invloed kunnen zijn op de gemeentelijke financiën.

Resultaten

Tijdens de begrotingsbehandeling gaan het college en de raad in gesprek over de begroting. "Het mooie aan dit gesprek is dat het college en de gemeenteraad hetzelfde vertrekpunt hebben gekozen", zegt burgemeester Dirk van der Borg. "We hebben de Kadernota goedgekeurd en gaan daarnaar handelen. Deze begroting is een concrete stap naar een mooie toekomst voor ons dorp. Het goede vasthouden en bestendigen. Maar ook fundamentele veranderingen doorvoeren om patronen te doorbreken. Alleen zo bereiken we mooie resultaten!"

Begroting 2021 in één oogopslag

In de afbeelding  ziet u de begroting in één oogopslag. Zo leest u in hoofdlijnen waar het geld in Sliedrecht vandaan komt. En waaraan we het besteden in 2021.

visual begroting 2021