Commissaris van de Koning Smit brengt digitaal bezoek aan Sliedrecht

Woensdag 28 oktober heeft het college van de gemeente Sliedrecht de commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, op bezoek gehad. Vanwege de corona-maatregelen vond het bezoek digitaal plaats. Het gaat om een regulier ambtsbezoek, dat eens per zes jaar plaatsvindt. Smit liet zich tijdens het bezoek informeren over het reilen en zeilen in Sliedrecht.

Het bezoek van de commissaris stond al gepland op 20 maart dit jaar. De corona-uitbraak maakte verplaatsen van dat bezoek noodzakelijk.

Toekomst

Vaste onderdelen van een ambtsbezoek zijn een gesprek met het college van B&W, met vertegenwoordigers uit de Sliedrechtse samenleving en met de fracties uit de gemeenteraad. De laatste twee onderdelen zullen later worden ingehaald. Dirk van der Borg: "Het is natuurlijk jammer dat we de heer Smit nu niet fysiek kunnen laten zien wat Sliedrecht in huis heeft. Ook de samenleving en de gemeenteraadsfracties zijn uit het programma geschrapt. Het moment met de samenleving komt in de toekomst alsnog, de raadsfracties zal Jaap Smit volgende week horen, voorafgaand aan de profielschetsvergadering van de gemeenteraad. Terugkijkend is het goed en nuttig om elkaar te spreken, om in verbinding te blijven en om onze ambities met Sliedrecht te delen met de provincie Zuid-Holland."

Kadernota

De burgemeester en wethouders hebben tijdens de digitale ontmoeting de commissaris meegenomen in de totstandkoming van de Kadernota 2021. In dat verhaal klonk verlangen door, om het goede te doen voor Sliedrechters, voor ondernemers, voor maatschappelijke organisaties, kerken, sportverenigingen en andere verenigingen en organisaties.

Maatschappelijke organisaties fundament

Jaap Smit kijkt terug op de bijeenkomst vanmiddag: "Door de coronamaatregelen hebben we dit ambtsbezoek in digitale vorm moeten organiseren. Omdat het van groot belang is om met elkaar in gesprek te blijven ben ik blij dat Sliedrecht het op deze manier toch mogelijk heeft gemaakt. Ik hoop dat het volgend jaar weer mogelijk is elkaar fysiek te ontmoeten, dan kom ik graag naar Sliedrecht om in gesprek te gaan met de maatschappelijke organisaties die het fundament onder de gemeente zijn.”

persfoto bezoek CdK