LEEF! blijft in Groen van Prinstererschool

De voormalige Groen van Prinstererschool aan de Jacob Catstraat wordt sinds maart 2015 gebruikt door de lokale organisatie LEEF!. Samen met Yulius heeft LEEF! de afgelopen jaren hier een belangrijke maatschappelijke functie opgebouwd in de wijk. LEEF! is huurder van het pand en wil graag voor langere tijd blijven in de Groen van Prinstererschool. Daarom heeft LEEF! bij de gemeente het plan neergelegd om het pand over te nemen van de gemeente, de bebouwing te renoveren en het schoolplein groen te maken. Het college van B&W heeft besloten mee te werken aan het plan van LEEF!

De gemeente ziet LEEF! als een waardevol initiatief vanuit de samenleving. In de afgelopen vijf jaar vervult LEEF! samen met Yulius een belangrijke maatschappelijke functie. Dat kan door het besluit van de gemeente behouden blijven in het centrum van Sliedrecht. 
De Groen van Prinstererschool is in de ogen van de gemeente een waardevol pand dat met deze renovatie behouden blijft. Ook past het in de duurzaamheidsambities van de gemeente Sliedrecht want LEEF! wil naast de renovatie van de Groen van Prinstererschool ook de grond rondom het gebouw opknappen tot een groene, parkachtige omgeving.