September

 • Ondertiteling digitale vergaderingen gemeenteraad Sliedrecht

  18 september 2020

  De gemeenteraad heeft besloten om vanaf 16 september de digitale openbare vergaderingen en bijeenkomsten van de gemeenteraad te ondertitelen. Een primeur: Nu zijn vergaderingen ook te volgen voor doven en slechthorenden.

 • Aanscherping gezondheidskundige grenswaarde PFAS door EFSA

  18 september 2020

  De Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) heeft een nieuwe studie gedaan naar de gezondheidsrisico’s van PFAS* in voedsel. In deze studie heeft EFSA een nieuwe gezondheidskundige grenswaarde voor (de optelsom van) vier PFAS-stoffen vastgesteld, waaronder PFOA. De grenswaarde die EFSA heeft bepaald voor deze vier stoffen is lager dan de gezondheidskundige grenswaarde die het RIVM in 2016** voor PFOA heeft afgeleid. Het RIVM onderzoekt nu wat dit voor Nederlandse risicogrenzen voor PFOA en andere PFAS betekent.

 • Financiële steun voor cultuursector

  17 september 2020

  De coronacrisis treft vele bedrijven en organisaties. Dit geldt ook voor de culturele organisaties in onze gemeente. Om hen te helpen is er de mogelijkheid om financiële steun aan te vragen bij de gemeente.

 • Doe mee en Clean up je straat!

  17 september 2020

  Op zaterdag 19 september is het World Cleanup Day. Ook het NME-centrum De Hooizolder doet mee met een actie!

 • OPGELET! Maak geen afspraak via de website afspraakloket.nl

  17 september 2020

  Bij meerdere gemeenten in Nederland komen klachten binnen van inwoners die zijn opgelicht door de website afspraakloket.nl. Gemeente Sliedrecht werkt NIET samen met deze website en wij adviseren ook iedereen om hier geen gebruik van te maken.

 • Onthulling en overdracht kunstwerk BaggerBeeld

  16 september 2020

  Op vrijdagmiddag 25 september vindt de onthulling en overdracht van het kunstwerk BaggerBeeld plaats. Namens de gemeente Sliedrecht zal wethouder Ed Goverde hierbij aanwezig zijn.

 • Bedankmoment voor omwonenden Middenveer

  15 september 2020

  Op vrijdagochtend 18 september organiseert aannemer Verheij Infra en de gemeente Sliedrecht voor de omwonenden Middenveer een bedankmoment. Namens de gemeente Sliedrecht zal wethouder Ton Spek hierbij aanwezig zijn.

 • Twee weken aandacht voor dementie

  15 september 2020

  Maandag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Het Mantelzorgpunt, het Alzheimer Café, Bibliotheek Aanzet, het Seniorenhuys de Schalm, Waardeburg, Rivas en de Gemeente Sliedrecht roepen jong en oud op om aandacht te hebben voor mensen met dementie en voor degene die dagelijks voor hen zorgt.

 • Primeur voor Sliedrecht: Duurzaam asfaltlaag op de Baanhoek Molendijk

  14 september 2020

  Op 12 september gaat KWS Infra de toplaag aanbrengen op de Baanhoek Molendijk. De toplaag is een duurzame asfaltlaag van 40% gerecycled asfalt. Voor de gemeente Sliedrecht een primeur: niet eerder werd zo’n duurzaam asfaltmengsel toegepast.

 • Burgemeester en Wethouders presenteren kadernota 2021 'Koers 2030; groei en ontwikkeling!'

  09 september 2020

  Elk jaar stellen Burgemeester en Wethouders een kadernota op. In deze nota wordt het plan gepresenteerd voor het volgend jaar.

 • Grote Kerk open op Open Monumentendag

  09 september 2020

  De Grote Kerk van Sliedrecht, Kerkbuurt 131 is zaterdag 12 september tijdens Open Monumentendag opengesteld voor bezichtiging. De kerk is open van 10.00-16.00 uur. De toren is zaterdag niet opengesteld. Deze is eigendom van de gemeente Sliedrecht en niet van de Hervormde Gemeente.

 • Bent u of kent u een nabestaande van een Merwedegijzelaar?

  09 september 2020

  De gemeente Sliedrecht is op zoek naar nabestaanden van de Merwedegijzelaars. Bent u of kent u een nabestaande van een Merwedegijzelaar? De gemeente komt graag in contact met u.

 • OPGELET! Maak geen afspraak via de website afspraakloket.nl

  08 september 2020

  Bij meerdere gemeenten in Nederland komen klachten binnen van inwoners die zijn opgelicht door de website afspraakloket.nl. Gemeente Sliedrecht werkt NIET samen met deze website en wij adviseren ook iedereen om hier geen gebruik van te maken.

 • Afscheid oud-burgemeester Van Hemmen opnieuw geannuleerd

  07 september 2020

  De gemeente Sliedrecht heeft, in overleg met oud-burgemeester Bram van Hemmen, besloten de afscheidsreceptie op woensdag 10 september opnieuw te annuleren. De corona-maatregelen geven aanleiding tot dit besluit.

 • Duurzamer afval inzamelen, minder restafval

  02 september 2020

  Van afval naar grondstof. Dat is het motto van het nieuwe afvalbeleid van de gemeente Sliedrecht. Met verschillende maatregelen willen burgemeester en wethouders de duurzaamheidsdoelen halen door de hoeveelheid restafval te verminderen naar maximaal 75 kilo per inwoner in 2025. Dit is nodig, omdat het Rijk de doelstellingen voor afvalscheiding heeft aangescherpt. En omdat de kosten voor restafval anders te hoog worden. Dit voorstel gaat het college voorleggen aan de gemeenteraad van Sliedrecht.