Doe mee en Clean up je straat!

Op zaterdag 19 september is het World Cleanup Day. Ook het NME-centrum De Hooizolder doet mee met een actie!

World Cleanup Day

Tijdens deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar gaan we samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt geven. En Nederland doet natuurlijk mee! Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil! En vooral ook het verkrijgen van meer waardevolle informatie over het soort afval dat op straat en in het milieu ligt en de herkomst ervan. De informatie die dat oplevert, maakt het mogelijk om het zwerfvuilprobleem bij de bron aan te pakken, zodat bijvoorbeeld betere verpakkingen kunnen worden ontwikkeld of doordat statiegeld wordt ingevoerd op veel voorkomende afvalitems zoals blikjes en flesjes. Meer informatie lees je op de website worldcleanupday.nl

NME-centrum De Hooizolder

Op 19 september kan iedereen een prikker, hesje, handschoenen en vuilniszak ophalen op NME De Hooizolder in de week van 14-19 september. Op World Clean Up Day zaterdag 19 september ruim je het zwerfval op in je eigen straat! Tussen 12.00 uur en 14:00 uur ben je welkom op het NME om je spullen weer in te leveren. Ook het zwerfafval kun je daar kwijt.

Meer info volgt snel. Houd de facebookpagina van NME de Hooizolder en/of de website: feitsmapark.nl/hooizolder in de gaten.

Aanmelden mag, maar hoeft niet!