GGD Zuid-Holland Zuid start met campagne #ZHZrookvrij

In de week van 21 september is GGD Zuid-Holland Zuid gestart met de regionale campagne voor rookvrije sport en speelplekken: #ZHZrookvrij. Alle inwoners van de tien gemeenten in Zuid-Holland Zuid worden de komende weken opgeroepen om voor 'hun' sport- of speelplek te tekenen op rookvrij.nl.

'Maak jij deze sportvereniging of speelplek rookvrij? Met één klik op rookvrij.nl

Sinds augustus zijn alle schoolpleinen in Nederland rookvrij. Ook sport- en speelplekken kunnen niet achterblijven, vinden de meeste Nederlanders. Daarom worden inwoners van de tien gemeenten in Zuid-Holland Zuid de komende weken opgeroepen om voor 'hun' sport- of speelplek te tekenen op rookvrij.nl. Op de stoep van hun sportvereniging of speelplek treffen inwoners vanaf 21 september onder andere een (milieuvriendelijke) uiting over rookvrij.nl, met de boodschap 'Maak jij deze sportvereniging of speelplek rookvrij? Met één klik op rookvrij.nl.

Hoe kunt u meedoen?

Door te tekenen op rookvrij.nl kunt u als inwoner de eerste stap zetten om een sportvereniging of speelplek in Sliedrecht rookvrij maken.

Rookvrij.nl

Uit onderzoek blijkt dat kinderen en jongeren die anderen zien roken, zelf ook eerder gaan roken. Daarom zijn sinds 1 augustus alle schoolpleinen in Nederland rookvrij. Een rookvrij terrein beschermt kinderen ook tegen de schadelijke gevolgen van meeroken. De meeste Nederlanders vinden dat ook speeltuinen (91%) en (buiten)sportterreinen waar kinderen sporten (87%) geheel rookvrij moeten zijn. Om dit concreet te maken, worden inwoners van de regio vanaf vandaag op verschillende manieren opgeroepen om voor 'hun' sport- of speelplek te tekenen op rookvrij.nl.

Op de website Hoe gezond is zhz is per gemeente in Zuid-Holland Zuid te zien hoeveel handtekeningen er zijn opgehaald en hoeveel rookvrije verenigingen er zijn.