Grote Kerk open op Open Monumentendag

De Grote Kerk van Sliedrecht, Kerkbuurt 131 is zaterdag 12 september tijdens Open Monumentendag opengesteld voor bezichtiging. De kerk is open van 10.00-16.00 uur. De toren is zaterdag niet opengesteld. Deze is eigendom van de gemeente Sliedrecht en niet van de Hervormde Gemeente.

De Grote Kerk van Sliedrecht

Grote KerkHet oudste monument van Sliedrecht, de Hervormde Grote Kerk, valt sinds 1991 onder de monumentenwet. De kerk is een laat achttiende-eeuws bouwwerk, daterend uit het jaar 1763. In dit jaar vond, na een brand, een herbouw plaats. De glas-in-lood ramen van de Grote Kerk te Sliedrecht werden vervaardigd in 1940 door glazenier Berg te Dordrecht. De preekstoel, met doophek en psalmborden in Lodewijk XV stijl, werd geplaatst in het jaar 1764. 

De Grote Kerk van Sliedrecht bevindt zich aan de Kerkbuurt 131 in Sliedrecht. Tijdens de Open Monumentendag  2020 zijn gemeenteleden aanwezig om bezoekers uitleg te geven over het kerkgebouw.

Open Monumentendag 12 & 13 september: Plan je bezoek goed!

logo Open Monumentendag 2020Open Monumentendag gaat dit jaar in aangepaste vorm door. Alle monumenten kunnen geopend zijn of digitaal te bezoeken. Wij adviseren iedereen niet zomaar op pad te gaan, maar goed te checken wat er dicht bij huis te bezoeken is en vooraf te reserveren waar mogelijk. Ga naar de website van Open Monumentendag en stel je eigen programma samen van diverse open monumenten en activiteiten. Bekijk ook digitale initiatieven en vergeet niet te reserveren wanneer dit gevraagd wordt. Meer informatie: www.openmonumentendag.nl