Onthulling en overdracht kunstwerk BaggerBeeld

Op vrijdagmiddag 25 september vindt de onthulling en overdracht van het kunstwerk BaggerBeeld plaats. Namens de gemeente Sliedrecht zal wethouder Ed Goverde hierbij aanwezig zijn.

Afgelopen jaren en maanden heeft een commissie van initiatiefnemers zich ingespannen om het kunstwerk BaggerBeeld te realiseren. Het kunstwerk is ontworpen door dhr. Maarten de Winter en staat bij de Ouverture in Baanhoek-West. Op 25 september wordt het kunstwerk op feestelijke wijze onthuld en officieel overgedragen aan de gemeente Sliedrecht.

Vanwege de praktische capaciteit van de locatie en de geldende corona-maatregelen kan slechts een beperkt aantal genodigden aanwezig zijn bij de onthulling en overdracht. De initiatiefnemers en de gemeente hebben sponsoren, andere betrokkenen, direct-omwonenden en pers hiervoor uitgenodigd.

Kunstwerk van de baggerhistorie

In 2015 schreef de gemeente een ontwerpwedstrijd uit voor een kunstwerk dat Sliedrecht herkenbaar maakt bij binnenkomst van het dorp. Eén van de prijswinnende ontwerpen was het kunstwerk van Maarten de Winter. Hij liet zich inspireren door Sliedrecht als bakermat van de mondiale baggerindustrie. Het kunstwerk is opgebouwd uit ijzeren baggerpijpen op een voet van zetstenen die worden toegepast bij kust- en oeverwerken.