Passende ondersteuning voor mantelzorgers van mensen met psychische aandoeningen

Vanaf 1 oktober is er voor Sliedrechtse mantelzorgers van mensen met een psychische aandoening respijtzorg georganiseerd.

'Bij de gemeente Sliedrecht kwamen signalen binnen dat er geen passende ondersteuning voorhanden was voor mantelzorgers van mensen met een psychische aandoening. Terwijl hier wel behoefte aan is. Vanaf nu kunnen mantelzorgers hiervoor terecht bij het Mantelzorgsteunpunt van het Bonkelaarhuis' aldus wethouder Piet Vat.

Passende ondersteuning

De passende ondersteuning of ook wel respijtzorg is een tijdelijke en volledige overname van zorg met als doel de mantelzorger een adempauze te geven. We noemen het ook wel vervangende mantelzorg. De mantelzorgers kunnen zo af en toe vrij zijn van mantelzorgtaken. En zo kunnen mantelzorgers hun eigen leven beter in balans houden en de zorg voor hun naaste langer volhouden. 

De respijtzorg wordt uitgevoerd door Yulius. Deze organisatie heeft hier de meeste kennis van. Ook hebben zij ervaring met het werken met mensen met psychische aandoeningen. Zij zijn het beste in staat om deze vorm van zorg te bieden aan de inwoners van Sliedrecht. Op woensdag 23 september hebben wethouder Piet Vat en Yulius bestuurder Marco de Bruin hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. Met deze respijtzorg is er een mooie aanvulling op het ondersteuningsaanbod voor deze groep mantelzorgers.

Ondertekening respijtzorg

Bent u mantelzorger van een naaste met een psychische aandoening en wilt u meer weten? Neem dan contact op met het Mantelzorgpunt via het Bonkelaarhuis: 0184 - 420 539 of mantelzorg@bonkelaarhuis.nl