Starten op de woningmarkt

Het is de 'Week van de Starter'. Met deze week willen het ministerie van Binnenlandse Zaken en woonpartijen de kansen van starters op de woonmarkt verbeteren. Dit door te zorgen voor een compleet en onafhankelijk overzicht van informatie.

Belangrijke keuzes

Als starter heb je het niet makkelijk op de woningmarkt. Het woningaanbod is beperkt en de concurrentie is groot. Ook kom je voor veel belangrijke keuzes te staan. Bijvoorbeeld: hoeveel geld kan en wil ik besteden aan een huis? Waar wil ik wonen? En wil ik kopen of huren?

Eén centrale plek

Goede informatie helpt bij het maken van deze belangrijke keuzes. Maar deze informatie is versnipperd over verschillende organisaties en plekken. Het is hierdoor best moeilijk om snel een compleet overzicht te krijgen van je mogelijkheden als starter. Tijdens de Week van de Starter bundelen woningmarktexperts hun krachten. Zo hebben starters één plek met alle informatie over het huren of kopen van een eerste huis.

www.startenopdewoningmarkt.nl

Het ministerie van BZK organiseert de Week van de Starter samen met Aedes, Nederlandse Vereniging van Banken, Verbond van Verzekeraars, VBO, Vastgoedpro, NVM, De Hypotheekshop, SVn, Vereniging Eigen Huis en NHG. Zij verzorgen deze week verschillende activiteiten. Zoals een online spreekuur en webinars over het kopen van een huis. Kijk voor meer informatie en de agenda op www.startenopdewoningmarkt.nl.