Twee weken aandacht voor dementie

Maandag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Het Mantelzorgpunt, het Alzheimer Café, Bibliotheek Aanzet, het Seniorenhuys de Schalm, Waardeburg, Rivas en de Gemeente Sliedrecht roepen jong en oud op om aandacht te hebben voor mensen met dementie en voor degene die dagelijks voor hen zorgt.

Programma

 • Dinsdag 15 september
  Kinderen kunnen een gratis vergeet-mij-niet tas ophalen in de Bieb of in het Bonkelaarhuis. Met het gratis vergeet-mij-niet tasje kunnen kinderen laten zien dat we mensen met dementie en degenen die voor hen zorgen niet vergeten.    
   
 • Woensdag 16 september
  De medewerkers van Rivas en Waardeburgh staan met de flyeractie op de Markt in Sliedrecht. Kom vanaf 10.00 uur de “Kan ik voor jou”-kaart ophalen bij de marktstand van het Alzheimer café op de Markt in Sliedrecht.   
   
 • Vrijdag 18 september
  Kinderen kunnen van 14.00 uur tot 17.00 uur Vergeet-mij-niet knutselen in de Bieb.    
   
 • Zondag 20 september
  Van 14.00 uur tot 15.30 uur kunt u meeluisteren met het online Alzheimer café – LIVE. Kijk op www.alzheimer-nederland.nl/online-alzheimer-cafe-live voor het programma en voor aanmelding.  
   
 • Maandag 21 september
  Vanaf 10.00 tot 16.30 uur zijn er diverse activiteiten in het Seniorenhuys de Schalm. Nellie van Sinttruije, geriatrie verpleegkundige en oprichtster van het Seniorenhuys de Schalm zal de gehele dag aanwezig zijn om alle vragen op het gebied van geheugenproblemen en/of de dagopvang de Schalm te beantwoorden.    
   
 • Dinsdag 22 september
  Om 10.30 uur tot 12.00 uur Koffie met...Seniorenhuys De Schalm in de Bieb.  
   
 • Woensdag 23 september
  Van 10.30 uur tot 11.30 uur kunt u luisteren bij “mantelzorg bij dementie” door verhalenverteller Nico van Lent in het Seniorenhuys de Schalm. Suzanne Lankhorst, coördinator van het Mantelzorgpunt, het Alzheimer café en de dementievriendelijke gemeente zal hierbij aanwezig om alle vragen op het gebied van de zorg voor een ander te beantwoorden. Om 14.00-15.00 uur is er in de bieb een voorleesuurtje aan kinderen over dementie .

Meer informatie

Voor meer informatie over de programmering kunt u terecht bij het Mantelzorgpunt. Bel (0184) 420 539, mail naar mantelzorgpunt@bonkelaarhuis.nl, stuur een WhatsApp bericht naar (06) 51855 236 of kijk op de website www.bonkelaarhuis.nl/ onder het kopje “actueel”.