Oktober

 • Registreren naam nieuwe politieke partij

  21 oktober 2021

  Wil een nieuwe politieke partij onder een bepaalde naam (aanduiding) meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022? Dan moeten zij uiterlijk 20 december 2021 een registratieverzoek inleveren bij het centraal stembureau van de gemeente.

 • Sliedrecht zoekt Junior Cyber Agent

  21 oktober 2021

  Ben jij tussen de 8 en 12 jaar oud? Weet jij meer van internet dan de meeste volwassenen? Heb jij het in je om jezelf en je omgeving te beschermen? En, het allerbelangrijkste, heb je zin om een toffe game te spelen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 • Poort begraafplaats vanaf zonsondergang tot zonsopkomst per direct gesloten

  20 oktober 2021

  Vanaf zonsondergang tot zonsopkomst is de poort van de begraafplaats per direct gesloten.

 • Toekomstperspectief Kerkbuurt: Ontwerpen Kerkbuurt-Oost gepresenteerd

  20 oktober 2021

  De Kerkbuurt is het centrale winkelhart van Sliedrecht. Daarom heeft de gemeenteraad in april 2019 het Toekomstperspectief Kerkbuurt vastgesteld. Dit plan gaat uit van een kernwinkelgebied voor winkels en horeca en daaromheen aanloopstraten. De pleinen op de Kerkbuurt zijn inmiddels aangepakt. Nu gaan we het deel Kerkbuurt tussen de Waterkeringweg en de PC Hooftlaan (Kerkbuurt-Oost) herinrichten.

 • 3 november: Sliedrechtse Klimaatmarkt

  20 oktober 2021

  Woensdag 3 november bent u van harte welkom op de Sliedrechtse Klimaatmarkt. Deze vindt plaats van 19.00 tot 21.00 uur in Partycentrum de Lockhorst. Tijdens deze markt gaat de eerste lokale energiecoöperatie van start. Meedoen? Als u intekent tijdens de klimaatmarkt, krijgt u 25 euro korting op de eerste 2 zonnepanelen.

 • Digitale informatieavond(en) Beter Benutten Bestaande 380 kV Krimpen aan den IJssel - Geertruidenberg

  TenneT vervangt vanaf juli 2022 tot en met januari 2023 de bestaande hoogspanningslijnen (geleiders) door geleiders met een grotere capaciteit. In Sliedrecht staan 9 masten. Het tracé van de verbinding is 3,1 kilometer lang. Op 12 en 14 oktober organiseert Tennet 2 digitale informatieavond(en). Bewoners bij Rivierdijk en Boog wonen in de buurt van de verbinding. Zij hebben persoonlijk een uitnodiging ontvangen.

 • Geslaagde eerste Boomspiegeldag

  11 oktober 2021

  Afgelopen zaterdag vond de eerste Boomspiegeldag plaats. Op de Stationsweg gingen de bewoners enthousiast aan de slag. Zij gebruikten hun groene vingers om maar liefst 23 boomspiegels te voorzien van mooie plantjes. De eerste boomspiegel voor Stationsweg nr. 119 werd per bakfiets voorzien van verse plantjes. Met een plantinstructie en een helpende hand van wethouder Ton Spek, gemeenteraadslid Ben van de Plas, een medewerker van NME 'De Hooizolder' en vrijwilligers van Sliedrecht Groen.

 • 15e Veteranendag

  14 oktober 2021

  Afgelopen zaterdag vond de 15e Veteranendag plaats in Sliedrecht. Op deze dag spraken wij onze trots en waardering uit voor alle veteranen die ingezet zijn in dienst van de vrede. Nu en in het verleden.

 • Inleveractie slag- stoot- en steekwapens

  11 oktober 2021

  Deze week mag je zonder gevolgen wapens inleveren in Sliedrecht en de gemeenten om ons heen. “Wapens horen niet thuis in onze samenleving. Een mes bij je dragen is niet normaal. Dat is niet de manier waarop we met elkaar willen omgaan om ruzies op te lossen,” zeggen de burgemeesters van de gemeenten die mee doen. “De laatste jaren zien we helaas dat het wapengebruik toeneemt, vooral onder jongeren en jongvolwassenen. Dat is een zeer zorgelijke ontwikkeling. Daarom geven we hier aandacht aan in onze gemeenten. We trekken hier gezamenlijk in op, om een duidelijk signaal af te geven."

 • Bedrijven gezocht voor Zorg- en Techniekroute 2022

  22 oktober 2021

  Op woensdag 16 februari organiseert de gemeente de Zorg- en Techniekroute in Sliedrecht. Heeft u een bedrijf in de zorg of techniek? En wilt u leerlingen van groepen 7 en 8 een kijkje achter de schermen geven? Doe dan mee met de Zorg- en Techniekroute!

 • Nieuwe aansluiting A15/N3 in gebruik genomen

  05 oktober 2021

  Op donderdag 7 oktober om 05.00 uur wordt de nieuwe lus in afrit (23), vanaf de A15 (vanuit Gorinchem), naar de N3/Papendrecht in gebruik genomen. De afrit naar de N214 richting Nieuw-Lekkerland en Oud-Alblas is vanaf woensdag 6 oktober 21.00 uur tot medio november afgesloten. Deze wordt dan omgebouwd.

 • Testen voor toegang nu ook mogelijk in Sliedrecht

  05 oktober 2021

  Op woensdag 6 oktober a.s. opent in de gemeente Sliedrecht een locatie voor ‘testen voor toegang’ in partycentrum De Lockhorst.

 • Informatieavond uitbreiding begraafplaats en het Achterom

  Op woensdag 6 oktober organiseert de gemeente in samenwerking met ingenieursbureau Unihorn en Gebr. De Koning een informatieavond over de uitbreiding van de begraafplaats, herinrichting het Achterom en het voorplein van de begraafplaats.

 • 40 jaar Historische Vereniging

  01 oktober 2021

  Op donderdag 30 september jl. vierde de Historische Vereniging haar 40-jarig jubileum! Burgemeester Jan de Vries was uitgenodigd om de feestrede te houden: