Geslaagde eerste Boomspiegeldag

Afgelopen zaterdag vond de eerste Boomspiegeldag plaats. Op de Stationsweg gingen de bewoners enthousiast aan de slag. Zij gebruikten hun groene vingers om maar liefst 23 boomspiegels te voorzien van mooie plantjes. De eerste boomspiegel voor Stationsweg nr. 119 werd per bakfiets voorzien van verse plantjes. Met een plantinstructie en een helpende hand van wethouder Ton Spek, gemeenteraadslid Ben van de Plas, een medewerker van NME 'De Hooizolder' en vrijwilligers van Sliedrecht Groen.

'Groen is van ons allemaal. En aanplant en onderhoud doen we dan ook samen, waar dat kan. Het bevordert de onderlinge betrokkenheid en de betrokkenheid bij de omgeving', aldus Ton Spek. 'Uiteraard doet de gemeente het grote werk, omdat ze daar nu eenmaal de mensen, de machines en de kennis voor heeft. Maar waar bewoners kunnen bijdragen aan het groen, geven we daar graag de gelegenheid toe. Op deze manier geven we ook direct invulling aan het net bekrachtigde, nieuwe groenbeleid van de gemeente.'

De adoptie van de boomspiegels werd met een speciaal document bekrachtigd. Daarnaast komt bij elke boomspiegel een tekst op de stoep: 'Verzorgd door bewoners'. De nationale boomspiegeldag werd dit jaar voor de eerste keer georganiseerd in Nederland, door Guerillagardeners en Stichting Steenbreek.

01-Boomspiegelfeest7480

01-Boomspiegelfeest7513