Burgemeester Jan de Vries geïnstalleerd

In een buitengewone raadsvergadering op dinsdagavond 13 april jl. is de heer mr. drs. J.M. (Jan) de Vries beëdigd en geïnstalleerd als nieuwe burgemeester voor gemeente Sliedrecht.

Commissaris van de Koning Jaap Smit nam de ambtseed af. In zijn speech benadrukte de nieuwe burgemeester dat hij graag met de raad, college en de organisatie aan de slag gaat VOOR Sliedrecht: ‘Het welzijn van de Sliedrechters is ons aller zorg. Zeker in deze coronatijd. Ook Sliedrechters ervaren de gevolgen van deze pandemie. Tegelijkertijd toont Sliedrecht hierin haar veerkracht. Er is een grote gemeenschapszin. Mensen kijken naar elkaar om en de gemeente ondersteunt zowel inwoners als bedrijven die dat nodig hebben. Ik voel me vereerd dat ik juist hier burgemeester mag worden.’

Nieuwe ambtsketen

De kersverse burgemeester had ook de primeur van een nieuwe ambtsketen. In de ambtsketen zijn het wapen en het raadhuis van Sliedrecht verwerkt. In verband met corona-maatregelen werd de ambtsketen hem aangereikt door zijn vrouw Anja de Vries.

Persoonlijk

De burgemeester liet weten snel te willen verhuizen naar Sliedrecht: ‘Mijn verbondenheid met Sliedrecht is er al lang en zal in de komende tijd alleen maar groeien. Als gezin hopen wij ook snel onderdeel te zijn van de lokale gemeenschap.’

Opvolging

De Vries volgt waarnemend burgemeester Dirk van der Borg op. In zijn installatiespeech dankt Jan de Vries zijn voorganger voor de wijze waarop deze Sliedrecht door de pandemie heeft geloodst en de mate waarin hij heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van en de koers voor de toekomst van Sliedrecht.

Jan de vries