Lintjesregen 2021

Maandag 26 april jl. zette burgemeester Jan de Vries drie inwoners van Sliedrecht in het zonnetje voor hun bijzondere inzet voor de samenleving. Vanwege de corona-maatregelen werden de lintjes in drie aparte kleinschalige bijeenkomsten in de Lockhorst uitgereikt. De familieleden kregen een speciale rol en mochten de onderscheiding op de revers spelden. De persoonlijke ontmoeting met de burgemeester en de directe betrokkenheid van de familie zorgde voor een memorabel moment.

De Koninklijke Onderscheidingen werden uitgereikt aan:

Mevrouw W.M. (Willy) De Jong-van Mourik zette zich jarenlang in voor de Hervormde Gemeente Sliedrecht. Ook is ze coördinator praktische hulpverlening van Spring In, een organisatie met 175 vrijwilligers. Ze was bestuurslid van de jongerenvereniging en mede-oprichter en bestuurslid van jeugdkoor Laudate Deum. En ze nam het initiatief voor het Samen Eten Project, waarbij alleengaanden om de paar weken met elkaar eten.

Mevrouw J. (Jennie) Stam-Klijn wordt ook wel ‘moeder van het Rode Kruis’ genoemd. Ze is al 30 jaar bestuurslid van en vrijwilligster bij het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Alblasserwaard. Daarnaast is ze vrijwilliger bij de Hervormde kerk en zette zij zich in voor de voedselbank. Bij ASVZ, zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking, leverde zij een grote bijdrage aan beleid gericht op de menselijke maat en met oog voor de positie en emotie van ouders.

Mevrouw C.M. (Tine) Nagelhout-Flagh zet zich al meer dan 25 jaar in voor de Wereldwinkel. Eerst als bestuurslid en vrijwilligster bij de wereldwinkel Bergambacht en na haar verhuizing voor de wereldwinkel in Sliedrecht. Ze werkt ook zelf in de winkel en verzorgt de in- en verkoop. Daarnaast was ze 20 jaar penningmeester van Streekkoor Oefening en Uitspanning. Dit koor zamelde jarenlang geld in voor zondagsscholen en kerken in Polen.

Deze bijzondere en betrokken dames werden Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

210426Lintjesregen6262
Mevrouw W.M. (Willy) De Jong-van Mourik

 

210426Lintjesregen6202
Mevrouw J (Jennie) Stam-Kleijn

 

210426Lintjesregen6348
Mevrouw C.M. (Tine) Nagelhout-Flagh