'De Bieb'; van klassieke uitleenbibliotheek naar een maatschappelijke ontmoetingsplek

De rol van de bibliotheek in Sliedrecht is in de afgelopen jaren flink veranderd. Was het vroeger vooral een plek waar je terecht kon voor het lenen van boeken. Tegenwoordig is de Bibliotheek Sliedrecht Hét Plein voor Ontmoeting, Kennis en Beleving.

Veranderende rol van de bibliotheek

De veranderende rol van de bibliotheek blijkt uit de evaluatie die recent is uitgevoerd. In 2016 is de bibliotheekvisie opgesteld. Het doel van deze visie is om de bibliotheek om te vormen tot 'Hét Plein voor Ontmoeting, Kennis en Beleving': een toegankelijke plek in het centrum van Sliedrecht waar inwoners komen om elkaar te ontmoeten, te beleven en kennis te delen. Lees hier het volledige evaluatierapport (pdf, 2.195 kB).

De gemeenteraad vindt deze veranderde rol van de bibliotheek belangrijk. De bibliotheek is gegroeid in haar maatschappelijke rol. En levert nu een belangrijke bijdrage aan de Sliedrechtse samenleving. Een voorziening die mensen helpt om weer mee te kunnen doen in de maatschappij, die mensen dichter bij elkaar brengt en het onderlinge begrip bevordert.

De bibliotheek is nu een plek waar je – naast het lenen van je favoriete leesvoer – kan deelnemen aan allerlei activiteiten. Van vragen rondom taal, lezen en schrijven tot hulp rondom telefoons, laptops, internet. Ook bieden ze een gevarieerd aanbod van workshops en lezingen. En deelname van activiteiten is gratis en vrij toegankelijk. Meer informatie over het aanbod leest u op de website van de bibliotheekaanzet.

Evaluatie Bibliotheekvisie Sliedrecht