Wie verdient een lintje?

Voor Koningsdag heeft burgemeester Jan de Vries drie Sliedrechtse inwoners verrast met een lintje. Zij kregen een koninklijke onderscheiding voor hun uitzonderlijke inzet voor de samenleving. Juist in deze tijd laten we graag onze waardering zien voor zulke mensen.

De Koning zei dit op de laatste Koningsdag in Eindhoven; "Weet je wat ik ook zo mooi vind: de gedecoreerden worden door hun eigen omgeving aangedragen", zei de koning toen het gesprek over de uitgereikte lintjes ging. "Ik wil daarom ook een oproep doen. Als je bijzondere mensen om je heen hebt: geef ze op voor een lintje."

Wie komen in aanmerking?

Een koninklijke onderscheiding krijg je niet zomaar. Zo'n lintje is er voor mensen die zich bijzonder of zeer uitzonderlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving. Bijvoorbeeld door zich enorm in te zetten voor belangrijk vrijwilligerswerk of bestuurswerk. Zonder eigenbelang en in alle bescheidenheid. Maar je kunt ook een onderscheiding krijgen als je in een betaalde functie bijzondere prestaties verricht. Prestaties die verder gaan dan wat je mag verwachten van iemand in die functie. En die niet alleen belangrijk zijn voor het bedrijf of de organisatie, maar ook voor de samenleving.

Hoe werkt het?

Wilt u iemand voordragen voor een koninklijke onderscheiding? Neem dan contact op met het bestuurssecretariaat van de gemeente Sliedrecht: j.de.klerk@sliedrecht.nl of 0184 – 49 58 16. We bespreken dan samen waarom deze kandidaat een lintje verdient. En welke gegevens u precies moet aanleveren voor een voordracht. Doe dit uiterlijk 12 juli 2021 voor de lintjesregen van 2022.

lintje