Arnold Blokland, consul van de Oorlogsgravenstichting in Sliedrecht, neemt afscheid

Arnold Blokland, consul van de Oorlogsgravenstichting in Sliedrecht en medewerker van de gemeente Sliedrecht, neemt afscheid. Reden van zijn afscheid is zijn pensionering na 45 dienstjaren. Erik van der Wiel, wordt de nieuwe consul van de Oorlogsgravenstichting in Sliedrecht.

Uitreiking bronzen erespeld aan Arnold Blokland

Tijdens een informeel afscheid op de gemeentewerf werd Arnold Blokland verrast door burgemeester Jan de Vries. De burgemeester heeft Arnold namens de Oorlogsgravenstichting de bronzen erespeld uitgereikt als dank voor zijn werk als consul van de Oorlogsgravenstichting. Arnold was sinds 2013 de lokale vertegenwoordiger, consul, van de Oorlogsgravenstichting in Sliedrecht. Hij was daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven.

De Oorlogsgravenstichting is in 1946 opgericht om de Nederlandse oorlogsgraven in te richten, aan te leggen en te verzorgen, waar ook ter wereld. Dit zijn graven van militairen, maar vaak ook van gewone mensen: mannen, vrouwen en kinderen die hun leven verloren tijdens de Tweede Wereldoorlog en daarna. Bijvoorbeeld tijdens de recente Vredesmissies.

Erik van der Wiel, nieuwe consul van de Oorlogsgravenstichting in Sliedrecht

Als opvolger van Arnold is op 2 december j.l. Erik van der Wiel, medewerker begraafplaats, door de burgemeester aangesteld als nieuwe consul in de gemeente Sliedrecht. De aanstelling is met het ondertekenen van aanstellingsovereenkomst door de burgemeester Jan de Vries en Erik van der Wiel officieel vastgesteld.

03-Uitreiking bronzen erespeld aan Arnold Blokland