Hulp kinderopvangtoeslag-affaire

Bent u een inwoner van de Drechtsteden en bent u gedupeerd geraakt door de manier waarop kinderopvangtoeslag is uitgevoerd door de Belastingdienst, dan kan dat gevolgen hebben op uw financiële situatie. De Sociale Dienst Drechtsteden ondersteunt u hier graag bij.

Kinderopvangtoeslag-affaireHet gaat om de volgende situaties

  • U bent gedupeerd door vooringenomen handelen van de Belastingdienst en door onderzoek naar georganiseerde fraude (CAF-zaken).
  • U bent gedupeerd doordat de wet te streng was.
  • U krijgt de kwalificatie opzet/grove schuld, waardoor u in het verleden geen persoonlijke betalingsregeling kon krijgen.

Wat kan de Sociale Dienst Drechtsteden voor u betekenen?

Herkent u zichzelf in een of meer van de 3 bovengenoemde situaties, neem dan contact met de sociale dienst op. U kunt dan hulp krijgen met bijvoorbeeld uw inkomen, schulden, woning of andere zaken.
Kijk voor meer informatie en contactmogelijkheden op www.socialedienstdrechtsteden.nl/toeslagaffairedrechtsteden.

Extra ondersteuning bij indienen private schulden

Alle gedupeerde ouders/toeslagpartners van de kinderopvang toeslagaffaire in de Drechtsteden, waarvan de pauzeknop (moratorium) op 12 februari 2022 eindigt, hebben op 16 december 2021 een brief van de Belastingdienst ontvangen. Hierin informatie over het indienen van private schulden. Vanaf 5 januari 2022 kunnen private schulden online worden ingediend. Voor meer informatie hierover kijkt u op de website van de Sociale Dienst.