In gesprek met ondernemers

Dat Corona voor veel mensen grote gevolgen heeft, dat weten we. We moeten ons aanpassen door elkaar anders te begroeten, we mogen minder mensen thuis ontvangen en werken veelal thuis. En dan hebben we het nog niet over kinderen die thuis onderwijs krijgen of het verdriet dat we afscheid moeten nemen van mensen die ons lief zijn.

Naast de gevolgen voor ieder persoonlijk zijn ook de ondernemers die zich steeds moeten aanpassen. Horeca die te maken heeft met steeds aangepaste maatregelen en winkels die eerder dicht moeten. De afgelopen maanden heeft de gemeente Sliedrecht steeds contact gehouden met de verschillende organisaties die te maken kregen met de maatregelen. Afgelopen week heeft wethouder Vat verschillende ondernemers in Sliedrecht opgezocht "Ik ga graag in gesprek met onze ondernemers om te horen hoe ze omgaan met de aanpassingen en waar ze tegenaan lopen. Ik ben onder de indruk van de flexibiliteit van onze ondernemers. Steeds vinden ze weer mogelijkheden om klanten van dienst te zijn." Er zijn verschillende steunpakketten vanuit de Rijksoverheid voor ondernemers. Dat zorgt voor financiële rust, maar deze steunpakketten zijn niet voor alle ondernemers genoeg om het hoofd boven water te houden. "Ik ben onder de indruk van de zorgen die sommige Sliedrechtse ondernemers hebben. Want naast de financiële zorgen bij de een is er ook een dringend personeelstekort bij andere ondernemers. Wij kunnen met elkaar deze zorgen wat wegnemen door volop lokaal te winkelen en bij de horeca wat te drinken of lekker te ontbijten of lunchen." aldus Piet Vat.
 
Steun de lokale ondernemers! Winkels en horeca hebben de afgelopen maanden laten zien dat zij steeds flexibel inspelen op de nieuwe maatregelen. Laten wij met elkaar deze ondernemers steunen. Bijvoorbeeld door na het winkelen een kopje koffie te drinken in een cafe, lekker te lunchen bij een van de restaurants en meteen een afhaalkerstmenu te bestellen. Of start de werkdag iets later en haal de kerstcadeautjes 's morgens bij onze ondernemers. Piet Vat roept alle Sliedrechters op: "Als je plannen maakt voor de aangepaste kerst, denk dan vooral aan de ondernemers in onze gemeente. Want alleen samen houden we de winkelcentra van Sliedrecht levendig."

01-Vlaggenparade ondernemers Kerst 2021