Kerstboominzameling 7 januari

Andere jaren kon u uw kerstboom na de feestdagen op verschillende plekken inleveren. Door de lockdown kan dat deze keer niet. In plaats daarvan haalt de gemeente de kerstbomen op. We houden hiervoor een eenmalige inzamelronde op vrijdag 7 januari.

Wilt u uw kerstboom inleveren?

Zorg dat uw kerstboom 7 januari voor 7.30 uur op de plek ligt waar u normaal uw huisvuil aanbiedt. Haal wel alle verlichtingen, ballen en slingers uit de boom. En zorg dat er geen pot of kruis meer onder zit. Anders kunnen we de boom niet meenemen. Pas ook op dat uw kerstboom niet tegen een auto ligt. Dit om beschadigingen te voorkomen.

Door de kerstbomen kan de stoep tijdelijk versperd zijn. Dit is vervelend, maar nu even niet te voorkomen. We werken hard om de bomen zo snel mogelijk op te halen!

Niet inleveren, maar hergebruiken

In plaats van de kerstboom in te leveren kunt u ook uw kerstboom na de kerst gewoon op het terras of in de tuin planten. Geen ruimte? U kunt uw boom namelijk ook op allerlei groene manieren hergebruiken. Maak er bijvoorbeeld een voederboom van voor de hongerige vogels in uw tuin. Of gebruik de takken als een isolerend vorstdekentje voor potten en borders. Meer tips leest u op www.buitenleven.nl.

kerstboom-recyclen