RRE-subsidie in Sliedrecht een succes

1.919 woningeigenaren in Sliedrecht hebben in 2020 of 2021 zonnepanelen of isolatie aangeschaft of verzilverd met de waardebon voor kleine energiebesparende maatregelen in het kader van de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Hiermee wordt er in Sliedrecht jaarlijks zo’n 356.000 kg CO2 aan uitstoot bespaard.

Bijna 2.000 Sliedrechters besparen energie dankzij subsidie

In 2020 en 2021 zijn via de RRE regeling projecten in Sliedrecht uitgevoerd om woningeigenaren te stimuleren tot kleine en grote energiebesparende maatregelen in huis. Via wijkacties werd advies gegeven over energiebesparende maatregelen, zoals dak-, raam- of gevelisolatie en zonnepanelen. Daarnaast werden cadeaubonnen uitgegeven, waarmee woningeigenaren kleine energiebesparende producten konden aanschaffen, zoals tochtstrips, ledlampen en radiatorfolie.

De gemeente benaderde bijna 5.000 particuliere woningeigenaren met een uitnodiging voor deelname aan een wijkactie of om een cadeaubon aan te vragen. 1.919 woningeigenaren gingen dankzij deze uitnodiging aan de slag met energiebesparende maatregelen voor hun woning. “Ik ben erg blij dat zoveel woningeigenaren op deze manier aan de slag zijn gegaan met het verduurzamen van hun woning”, aldus wethouder Ton Spek. 

RREW regeling

Voor inwoners die deze kans gemist hebben, maar wel graag hadden willen meedoen, is er goed nieuws. Er komt een vervolg op de RRE regeling, namelijk de RREW regeling. Dat betekent dat er ook in 2022 buurtacties worden uitgevoerd om huishoudens te ondersteunen bij het reduceren van hun energiegebruik. De nieuwe RREW regeling richt zich bovendien ook op huurders, wat bij de RRE regeling niet mogelijk was. Ook daar is de wethouder mee in zijn nopjes; “Het is mooi dat we nu ook huurders kunnen helpen om hun energieverbruik omlaag te brengen. Zij kunnen vaak geen grote maatregelen treffen, zoals isolatie of zonnepanelen. Juist ook de kleine energiebesparende maatregelen kunnen al snel een verschil maken. Ook in de portemonnee.”

De komende maanden zal de invulling van de RREW projecten verder worden uitgewerkt.


Kijk voor meer informatie over de RRE regeling op de site van het Regionaal Energieloket: regionaalenergieloket.nl. Voor vragen over duurzaamheid kunt u eveneens op deze website terecht.