Word ook een verkeersheld

Wilt u niet te hard rijden? Wilt u oogcontact maken met de andere weggebruikers? Dit waren enkele vragen die de leerlingen van groep 7 van basisschool Oranje Nassau aan bewoners stelden.

Op dinsdag 23 november organiseerde Verkeersveiligheid Drechtsteden en Alblasserwaard in Sliedrecht de actie 'Word ook een verkeersheld'. Leerlingen van groep 7 van basisschool Oranje Nassau liepen als echte verkeershelden door de wijk en belden bij bewoners aan.

De actie was een groot succes. De omwonenden gingen het gesprek aan met kinderen over veilig rijden in de wijk, want het kan best gevaarlijk zijn. Esmee; “Als ik oversteek met mijn broertje dan kijken auto’s vaak niet uit en moet ik hem roepen want hij is acht en let nog niet zo goed op. Ik hoop dat de auto’s nu beter gaan opletten, zodat ik veilig kan oversteken."

Jiska, de echte verkeersheld die op de flyer en posters staat, “Ik vind het belangrijk dat iedereen veilig rijdt. Daarom wilde ik wel op de foto als verkeersheld.”

De kinderen deelden flink wat flyers uit waarop de verkeersregels goed worden uitgelegd. Ook wethouder Ton Spek vond een flyer onder zijn ruitenwisser. “Goede actie dit. Op de fiets en lopend ben je extra kwetsbaar in het verkeer, vooral kinderen. Houd je dus aan de snelheid en let goed op!”

Meer informatie? Kijk op www.maakeenpuntvannul.nl  

#maakeenpuntvannul
@Verkeersheld

01-Verkeershelden