September

 • 30 september tot 7 oktober: Week tegen Eenzaamheid

  Van 30 september tot 7 oktober vind het jaarlijks terugkerende Week van Ontmoeting plaats. De coalitie 'Kom Erbij' grijpt deze kans op het thema eenzaamheid op de kaart te zetten.

 • Samen werken aan een bruisend Sliedrecht

  29 september 2021

  Heeft u vorige week ook onze informatiekraam op de weekmarkt bezocht? Zo ja, dan danken wij u hartelijk voor uw interesse en betrokkenheid! Wij kijken terug op mooie en waardevolle gesprekken over de toekomst van Sliedrecht: Hoe kunnen we onze gemeente nóg mooier en levendiger maken?

 • Ben jij onze nieuwe bemiddelaar?

  23 september 2021

  Ruzies of problemen tussen buren kunnen hoog oplopen en onoplosbaar lijken. Lijkt het je leuk om buren te helpen om hun conflict samen op te lossen? Dan zijn we op zoek naar jou!

 • Einde Tozo en TONK in zicht

  23 september 2021

  Vanaf 1 oktober 2021 stoppen de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) en de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). Aanvragen Tozo kunt u indienen tot 1 oktober 2021. Voor de TONK kunt u tot 1 november 2021 een aanvraag indienen.

 • Boomspiegelfeest op 9 oktober

  23 september 2021

  Op zaterdag 9 oktober 2021 is de allereerste editie van het Nationale Boomspiegelfeest. Mensen in heel het land leggen dan tuintjes aan in de kale grond rond een boom. Ook in Sliedrecht kunnen inwoners meedoen.

 • Start vervangen riolering Vogelbuurt-Zuid

  23 september 2021

  In opdracht van de gemeente Sliedrecht vervangt Van Hattum Infra het riool in de Vogelbuurt-Zuid. De werkzaamheden starten op 27 september. Bewoners hebben een projectmagazine ontvangen met alle informatie.

 • Struikelstenen voor twee Merwedegijzelaars

  22 september 2021

  Op zaterdag 18 september herdachten we in Sliedrecht twee moedige Merwedegijzelaars, Gerrit de Bruin en Jacob van der Knaap. Zij werden op 6 juli 1944 opgepakt bij een razzia als represaille voor het ombrengen van twee NSB-landwachten.

 • Zonnepanelenactie: infoavond 23 september

  16 september 2021

  Steeds meer inwoners kiezen ervoor om zelf energie op te wekken met zonnepanelen. Zo kunt u flink besparen op uw energierekening. En het is beter voor het milieu. De gemeente Sliedrecht wil het u makkelijk maken om zonne-energie op te wekken. Daarom kunt u nu gebruik maken van een speciale zonnepanelenactie.

 • Verkeerslichten viaduct over de A15 weer in werking

 • Start werkzaamheden P.C. Hooftlaan

  16 september 2021

  Afgelopen maandag zijn de werkzaamheden aan P.C. Hooftlaan gestart. De P.C. Hooftlaan krijgt een flinke onderhoudsbeurt. Onder voorbehoud zal over 3 maanden de herinrichting gereed zijn.

 • 13 t/m 17 september: schoolbrengweek

  15 september 2021

  Ook dit jaar organiseert SCHOOL op SEEF in de derde week van september (13 tot en met 17 september) de Schoolbrengweek. In deze week geven we, samen met de scholen en andere gemeenten in heel Zuid-Holland, extra aandacht aan het veilig en gezond van en naar school gaan.

 • De toekomst van Sliedrecht maken we samen!

  09 september 2021

  Bekijk de ontwerp Omgevingsvisie en bezoek woensdag15 of 22 september de informatiekraam op de weekmarkt.

 • Start werkzaamheden Rivierenbuurt-Zuid

  13 september 2021

  In opdracht van de gemeente Sliedrecht is KWS Infra afgelopen maandag 6 september gestart met herinrichting van de Rivierenbuurt-Zuid. De wijk wordt opnieuw ingericht, zodat de openbare ruimte weer voldoet aan de eisen en wensen van een veilige buurt.

 • Start onderzoek koopgedrag

  09 september 2021

  Begin september start in de Randstad en Noord-Brabant een grootschalig Koopstromenonderzoek. Ook in Sliedrecht.

 • Werk aan de weg

  02 september 2021

  Zoals u weet en ziet zijn we in de gemeente Sliedrecht hard aan de slag om Sliedrecht mooier en veiliger te maken. Inmiddels zijn de aannemers druk bezig op de Stationsweg en Thorbeckelaan. In september starten twee nieuwe projecten: Rivierenbuurt-Zuid en P.C. Hooftlaan.

 • ZomerOndernemer Drechtsteden 2021, jongeren starten in zomervakantie hun eigen bedrijf

  02 september 2021

  ZomerOndernemer Drechtsteden vond dit jaar voor de 3e keer plaats in de Drechtsteden en wordt georganiseerd door Stichting The New Entrepreneur. Het project ZomerOndernemer Drechtsteden is mogelijk gemaakt door de Rabobank, alle gemeenten uit de Drechtsteden (Sliedrecht, Hardinxveld Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Alblasserdam, Zwijndrecht, Dordrecht) en het Da Vinci College.

 • De scholen zijn weer begonnen!

  01 september 2021

  Na een lange zomervakantie is het opeens zover... de scholen zijn weer begonnen.
  Samen met u maken we Sliedrecht verkeersveilig!

 • Verbreding A15 Papendrecht-Sliedrecht gereed

  01 september 2021

  Afgelopen vrijdag is het weefvak tussen Sliedrecht-West en Papendrecht opengesteld. Verkeer richting Rotterdam heeft er nu ook een extra rijstrook bij. Dit verbetert de doorstroming van verkeer. Sinds maandag is de extra rijstrook tussen Papendrecht en Sliedrecht-Oost (richting Gorinchem) al opengesteld. De verbreding van de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht is hiermee op een aantal restpunten na gereed.