Ben jij onze nieuwe bemiddelaar?

Ruzies of problemen tussen buren kunnen hoog oplopen en onoplosbaar lijken. Lijkt het je leuk om buren te helpen om hun conflict samen op te lossen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Je loopt de straat in en zwaait naar de buurvrouw, ze glimlacht en steekt haar hand op. Gedachteloos stap je je woning binnen. Stel je nu eens voor dat de buurvrouw je negeert, of dat er ruzie is. Dit kan thuiskomen stressvol maken en het woonplezier zelfs laten verdwijnen. Lijkt het je leuk om buren te helpen om hun conflict samen op te lossen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat is buurtbemiddeling?

Ruzies of problemen tussen buren kunnen hoog oplopen en onoplosbaar lijken. Veel voorkomende problemen zijn bijvoorbeeld geluidsoverlast, rommel of verschillende leefwijzen. Buurtbemiddelaars worden ingezet als buren er samen niet uitkomen. Ze spreken beide buren en brengen ze weer in gesprek en in beweging. Bemiddelaars zijn bevlogen vrijwilligers die graag een verschil maken!

Word ook buurtbemiddelaar

Kun je goed luisteren? Ben je geïnteresseerd in het verhaal achter een klacht of probleem? Vind je het een uitdaging om mensen in gesprek te brengen? Beschik je over goede sociale vaardigheden? Kun je onbevooroordeeld luisteren en onpartijdig blijven? Misschien ben je de bemiddelaar die wij zoeken!

Training buurtbemiddelaar

Om je goed voor te bereiden op het bemiddelen krijg je een basistraining. De eerstvolgende training is gepland op zaterdag 30 oktober en zaterdag 6 november met een digitale terugkomavond op donderdag 10 maart 2022 . Na de training ontvang je begeleiding van een coördinator, bijscholing en is er geregeld uitwisseling van ervaringen met de collega-bemiddelaars.

Interesse?

Neem contact op via telefoonnummer 078-750 8900 of per e-mail buurtbemiddeling@desocialebasis.nl

De-Sociale-Basis_Logo