Start werkzaamheden Rivierenbuurt-Zuid

In opdracht van de gemeente Sliedrecht is KWS Infra afgelopen maandag 6 september gestart met herinrichting van de Rivierenbuurt-Zuid. De wijk wordt opnieuw ingericht, zodat de openbare ruimte weer voldoet aan de eisen en wensen van een veilige buurt.

De werkzaamheden worden in gedeelten uitgevoerd en starten in Scheldelaan. Bij normale (weers-) omstandigheden zijn de werkzaamheden in fase 1 en 2 gereed eind oktober 2021. Op het kaartje hieronder kunt u de fases zien.

De werkzaamheden bestaan uit het opbreken van het straatwerk en verwijderen van de oude riolering. Als deze werkzaamheden klaar zijn, wordt de nieuwe riolering vervangen incl. de huisaansluitingen. Tot slot wordt het nieuwe straatwerk aangelegd. Bewoners zijn vooraf persoonlijk betrokken bij het project en geïnformeerd met een brief.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden worden de straten in fases opgebroken. Autoverkeer heeft dan tijdelijk geen doorgang. De woningen blijven met loopschotten altijd te voet bereikbaar. Ook worden er omleidingsroutes ingesteld. Voor fietsers en voetgangers, anders dan bestemmingsverkeer, is er gedurende de werkzaamheden een algemene omleiding (zie onderstaande afbeelding). Hulpdiensten zijn op de hoogte van de werkzaamheden en hebben bij calamiteiten te allen tijde doorgang.

Heeft u vragen over de werkzaamheden?

Neem gerust contact op met de omgevingsmanager van KWS Infra, Anja Grootendorst. Zij is te bereiken via het telefoonnummer 06-11320281, e-mail agrootendorst@kws.nl of via de KWS app. De KWS-app is te downloaden in de Apple- en/of Google Play store.
Meer informatie over project vindt u ook op onze projectpagina www.sliedrecht.nl/RivierenbuurtZuid

Planning werkzaamheden Rivierenbuurt-Zuid