Werk aan de weg

Zoals u weet en ziet zijn we in de gemeente Sliedrecht hard aan de slag om Sliedrecht mooier en veiliger te maken. Inmiddels zijn de aannemers druk bezig op de Stationsweg en Thorbeckelaan. In september starten twee nieuwe projecten: Rivierenbuurt-Zuid en P.C. Hooftlaan.

Herinrichting Rivierenbuurt-Zuid en P.C. Hooftlaan

De wijken Rivierenbuurt-Zuid en de P.C. Hooftlaan krijgen vanaf september beide een flinke onderhoudsbeurt. De werkzaamheden aan de Rivierenbuurt-zuid starten maandag 6 september. De werkzaamheden aan de P.C. Hooftlaan starten maandag 13 september. Na de herinrichting voldoen deze wijken weer aan de eisen en wensen van deze tijd. Bewoners zijn vooraf betrokken bij de projecten. Zij konden hun wensen aangeven en zijn inmiddels geïnformeerd over de werkzaamheden. Meer informatie over alle lopende projecten vindt u op de pagina Plannen en Projecten.

Waarom wordt er op zoveel plekken tegelijk aan de weg gewerkt?

Dit is een vraag die we vaker gesteld krijgen. Het afgelopen jaar hebben we als gevolg van de pandemie onze planning moeten aanpassen. Werkzaamheden konden niet altijd zo uitgevoerd worden zoals ze vooraf gepland waren. Het achterstallig onderhoud aan de riolering en het reguliere werk dat gepland stond kan echter niet langer uitgesteld worden. Daarom gaan nu meerdere projecten in dezelfde periode van start. Wij begrijpen dat dit voor u als inwoner vervelend is. Wij hopen op uw begrip en medewerking.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden worden de straten in fases opgebroken. Het autoverkeer heeft dan tijdelijk geen doorgang. De woningen blijven met loopschotten te allen tijde te voet bereikbaar. Ook worden er omleidingsroutes ingesteld. Voor fietsers en voetgangers, anders dan bestemmingsverkeer, is er gedurende de werkzaamheden een algemene omleiding. Alle werkzaamheden zijn afgestemd met de hulpdiensten en hebben bij calamiteiten te allen tijde doorgang. De omleidingroutes treft u aan op deze gemeentepagina en op onze website.
Heeft u vragen over de lopende projecten? Stuur dan e-mail naar projecten@sliedrecht.nl.

03-werk aan de weg