Burgemeester Jan de Vries roept inwoners op zich te laten vaccineren tegen het Coronavirus

"We zien dat in Sliedrecht naar verhouding veel mensen geen vaccinatie hebben, of maar één. Hierdoor is de kans op besmettingen in Sliedrecht relatief groot. En de kans om zelf ziek te worden maar ook dat je het virus doorgeeft. Onderschat dat niet. Veel mensen, ook jonge mensen, worden erg ziek en hebben lang last van gezondheidsschade. Het kan wel maanden duren voordat ze herstellen.

De ziekenhuisbezetting is in onze regio al hoog, met als gevolg dat andere operaties uitgesteld moeten worden. Wanneer te weinig Sliedrechters zich vaccineren neemt dit probleem in de komende tijd toe. En bestaat ook de kans dat verdere versoepelingen in gevaar komen. Voor jongeren die graag weer naar school gaan of gaan studeren is het van groot belang dat zij zich laten vaccineren. We moeten voorkomen dat later alsnog de scholen weer gesloten moeten worden of dat klassen in quarantaine moeten. Vaccineer je daarom. Ter bescherming van jezelf en van de ander. Ik doe daarbij een dringende oproep op de verantwoordelijkheid en solidariteit van onze inwoners."

Vanaf nu kan je makkelijk zien waar je je kan laten #prikkenzonderafspraak. Door het hele land zijn er vaccinatielocaties waar je zonder afspraak je 1e prik kunt laten zetten 💉

Heb jij nog geen afspraak gemaakt? Check dan waar je binnen kan lopen op 👉 www.prikkenzonderafspraak.nl.