Hoe houden we Sliedrecht schoon? Vul de enquête in!

Afval, een vies goedje. Wel zo prettig dus om onze leefomgeving schoon en fris te houden. Maar hoe doen we dat op de beste manier?

In samenwerking met Kieskompas en de Vrije Universiteit Amsterdam doet de gemeente onderzoek naar het (toekomstig) afvalbeleid. ‘We hebben in Sliedrecht te veel restafval per huishouden en de prijzen om dit te verwerken stijgen voortdurend. Dit heeft gevolgen voor de woonlasten van onze inwoners’, licht wethouder Ton Spek toe. ‘Om zowel ons afval te verminderen als ook de woonlasten te beperken, is het noodzakelijk dat we ons afvalbeleid herijken’, benadrukt Ton Spek.

Online enquête

De gemeente roept inwoners van Sliedrecht op om mee te doen aan dit onderzoek door online de enquête in te vullen. ‘Afval raakt elke dag ieders directe leefomgeving. We horen daarom graag de mening van onze inwoners. Hoe meer mensen meedoen met de enquete, hoe beter!’, aldus Ton Spek.

Vragen die in de enquête aan bod komen zijn bijvoorbeeld: Moet er voor restafval per zak worden betaald? Is het verstandig om containers van een slot te voorzien? Is extra handhaving nodig voor zwerfafval? En, hoe stimuleren we het scheiden van afval?

Vul hier de enquete in of scan de QR code met de mobiele telefoon.

Hoe houden we Sliedrecht schoon QR-code onderzoek afvalbeleid

Op de gemeentelijke website en social media vinden inwoners de link naar de online enquête, of zij kunnen de QR code scannen met de mobiele telefoon.

De uitkomsten van het onderzoek worden besproken in de gemeenteraad en meegenomen in de besluitvorming over het toekomstig afvalbeleid.

Alvast dank voor uw deelname!

ENQUETE