Juli

 • 100 dagen burgemeester van Sliedrecht

  30 juli 2021

  De eerste 100 dagen van de nieuwe burgemeester van Sliedrecht, Jan de Vries, zijn voorbij gevlogen. Om Sliedrecht beter te leren kennen, ging hij elke vrijdag op pad met de bakfiets. Hij bezocht een diversiteit aan bewoners, ondernemers, maatschappelijke en culturele instellingen en (sport)verenigingen.

 • Vlaggenparade Sliedrecht

  29 juli 2021

  Afgelopen maand kon u bij de entrees in Sliedrecht de vlaggenparade van 'Wees loyaal, Koop lokaal' zien hangen. Deze maand juli hangen de vlaggen voor het evenement KNOTS. Deze vlaggen blijven ook in augustus hangen.

 • Op = op: gratis bespaarbonnen van 45 euro!

  29 juli 2021

  Energie besparen, een lagere energierekening én het wooncomfort verhogen? Dat kan eenvoudig met kleine maatregelen in huis. Zoals radiatorfolie, tochtstrips of ledverlichting. Maatregelen die niet veel kosten en snel zijn terugverdiend. De gemeente deelt hiervoor cadeaubonnen uit van 45 euro. Aanvragen kan nog tot eind augustus. Op = op!

 • Winkeltijdenonderzoek afgerond en gepresenteerd aan gemeenteraad

  In de periode van 20 april tot en met 15 mei 2021 heeft onafhankelijk onderzoeksbureau I&O Research een onderzoek over de winkeltijden op zondag in Sliedrecht uitgevoerd. 5 juli is het onderzoek gepresenteerd aan de gemeenteraad.

 • Bescherm jezelf tegen de zon

  23 juli 2021

  Vorig jaar zijn de resultaten gepubliceerd over het onderzoek naar het aantal inwoners in Sliedrecht met kanker in de periode 1989-2017. Uit de resultaten bleek dat in Sliedrecht meer mensen zijn die huidkanker krijgen dan in de rest van Nederland.

 • 20 en 22 september: Informatiemarkt Omgevingsvisie. Save the date!

  Op maandag 20 september organiseren we speciaal voor ondernemend Sliedrecht een informatiemarkt over de Omgevingsvisie. Woensdag 22 september is er een speciale informatiemarkt voor (ondernemers) verenigingen, instellingen én raadsleden. 

 • Regio-akkoord GLI (Gezonde Leefstijl Interventies) ondertekend

  In Sliedrecht heeft 49% van de volwassenen tot 65 jaar overgewicht. Bij mensen boven de 65 jaar is dat 35%. Veel mensen hebben moeite om een gezond gewicht te bereiken en hebben daar hulp bij nodig. Daarom kun je vanaf nu in Sliedrecht een 2-jarig leefstijlprogramma volgen dat volledig wordt vergoed vanuit de basisverzekering zonder eigen risico.

 • Mobiele prikposten in Sliedrecht

  28 juli 2021

  Van woensdag 28 tot en met vrijdag 30 juli komt de GGD met een mobiele prikpost naar Sliedrecht. Inwoners uit Sliedrecht kunnen zich daar laten vaccineren. Ook is de GGD aanwezig om vragen te beantwoorden. Vooraf aanmelden is niet nodig. De locaties en openingstijden treft u aan in dit bericht.

 • Burgemeester Jan de Vries bezoekt De Hooizolder

  22 juli 2021

  Van een groen dak, compostbak, wormen- en insectenhotel, nestkastjes en egelverblijf tot aan een afwater-element, kruidentrap, fruitboompjes en insectvriendelijke bloemen en planten. Het is allemaal te zien in het Natuur- en Milieu Educatie centrum De Hooizolder

 • Zwemmen in de haven? Levensgevaarlijk!

  21 juli 2021

  De zomervakantie is begonnen. Deze week is het weer heerlijk warm en veel mensen zoeken verkoeling en ontspanning in de grote rivieren en kanalen. Dit kan gevaarlijk zijn. Zo is het niet toegestaan om te zwemmen in vaargeulen en bij bruggen, sluizen en havens. Zwemmen is op veel plaatsen niet alleen gevaarlijk, maar ook verboden. Hetzelfde geldt voor springen van bruggen. Ook in de buurt van een Waterbussteiger of Waterbushalte is verboden. De Waterbus kan je zelfs overvaren.

 • Dijken voor waterveiligheid

  21 juli 2021

  Sliedrecht ligt aan de rivier Beneden Merwede. Als de waterstand in de rivier veel stijgt, kunnen sommige gebieden overstromen. Samen met het Waterschap Rivierenland houden we de veiligheid van inwoners scherp in de gaten.

 • Tips van de politie om woninginbraak te voorkomen

  16 juli 2021
 • Jan on Tour

  16 juli 2021

  Vrijdag 9 juli ging de editie van Jan on Tour naar ASVZ en installatiebedrijf Korevaar.

 • Verkeersveilige gemeente

  14 juli 2021

  In de maand juni stond in de gemeente verkeersveiligheid in de spotlights. Op diverse locaties besteden we aandacht aan een verkeersveilige gemeente. Dit deden we niet alleen, maar met Maakeenpuntvannul, VVN Nederland, ROV Zuid-Holland en de fietsersbond.

 • Jan on tour bij Sliedrecht Sport

  01 maart 2022

  Vrijdag 3 juli ging de editie van Jan on Tour naar de Basis, de thuis basis van één van de trotsen van Sliedrecht: Sliedrecht Sport. Niet alleen de thuisbasis van het op internationaal niveau presterende volleybalteam, de thuisbasis van honderden die sportief en recreatief met volleybal bezig zijn. Jong en oud en alle niveaus.

 • Gemeente start met aansluiting snelfietsverbinding F15

  De gemeente Sliedrecht gaat de fietsverbinding tussen station Sliedrecht en het dorpscentrum aantrekkelijker en beter zichtbaar maken. De verbeterde fietsverbinding sluit gelijk aan op de snelfietsverbinding F15. De werkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd en de eerste fase start voor de zomervakantie.

 • Jan on tour

  02 juli 2021

  Afgelopen vrijdag stapte burgemeester Jan de Vries weer op de bakfiets om kennis te maken bij Rivas Waerthove en het Creatief Centrum Sliedrecht.

 • Corporaties Drechtsteden en HVC versnellen met warmtenet

  01 juli 2021

  Komende 5 jaar omschakeling van 5.930 bestaande huurwoningen van gas naar duurzaam warmtenet

 • Bewoners De Horst maken belangrijke energiekeuze

  01 juli 2021

  Bewoners van De Horst kunnen vanaf 1 juli doorgeven of zij hun woning duurzaam willen gaan verwarmen met het warmtenet of op een andere manier. De Horst maakt deel uit van het project Sliedrecht-Oost Aardgasvrij. De afgelopen maanden hebben bewoners en gemeente, met inzet van het Regionaal Energieloket en HVC, drie mogelijkheden onderzocht om aardgasvrij te worden.