Gemeente start met aansluiting snelfietsverbinding F15

De gemeente Sliedrecht gaat de fietsverbinding tussen station Sliedrecht en het dorpscentrum aantrekkelijker en beter zichtbaar maken. De verbeterde fietsverbinding sluit gelijk aan op de snelfietsverbinding F15. De werkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd en de eerste fase start voor de zomervakantie.

Aansluiting snelfietsverbinding F15

Met de realisatie en aanpak van de verbeterde fietsverbinding sluit de gemeente aan op de zogeheten F15, de huidige snelfietsroute tussen Gorinchem en Papendrecht. Ook wordt fietsen in onze gemeente veiliger en aantrekkelijker. Niet alleen voor de huidige fietsers, maar hopelijk ook voor mensen die nu nog niet vaak voor de fiets kiezen. Mede hierom neemt de provincie Zuid-Holland deel aan het project. De gemeente ontvangt een subsidie van de provincie Zuid-Holland voor de werkzaamheden tussen station Sliedrecht en het dorpscentrum. 

Werkzaamheden in twee fases

De werkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd. Fase 1 start in juli 2021. Fase 2 staat gepland voor medio 2022.

Fase 1

Vanaf het station tot aan de onderdoorgang van de A15 komt een mooi en veilig voet- en fietspad. Asfalt gaat een deel van de verharding vervangen. Het fietspad langs het Stationsplein wordt voorlopig nog niet aangepakt. Reden is dat de markante kastanjebomen aan de Stationsplein te kwetsbaar zijn. Het fietspad en een nieuwe groenstructuur wordt pas aangelegd als de kastanjebomen in de loop van de tijd vervangen moeten worden.

In juli 2021 starten we met:

  • Aanleg van een nieuwe bredere voet/fietsbrug bij de aansluiting van het fietspad op het Stationsplein. De nieuwe brug heeft een breedte van circa 5,30 meter inclusief het voetpad. 
  • Bij het fietspad tussen de nieuwe brug en de A15 worden de tegels van het fietspad vervangen door rood asfalt. Daarnaast wordt het naastgelegen voetpad verbreed.
  • De rijbaan en de stoep van de Goeman-Borgesiusweg-west krijgen een onderhoudsbeurt.
  • Parallel aan de Goeman-Borgesiusweg wordt een ontbrekend stuk fietspad van de snelfietsroute F15 aangelegd. De snelfietsroute F15 is dan niet meer onderbroken. 

Fase 2

Medio 2022 staat de tweede fase gepland. Fase 2 is de aanleg van een fietsstraat die begint bij de A15 tot aan de Thorbeckelaan/begraafplaats (ook wel het Achterom genoemd). De aansluiting over het parkeerterrein van de begraafplaats naar de Thorbeckelaan wordt gelijk verbeterd. Voor de herinrichting van het Achterom gaat de gemeente eerst in gesprek met de bewoners van de Stationsweg.

Locatie (met overzichtskaart)

Kaart Fietspad Snelfietsroute