Mobiele prikposten in Sliedrecht

Van woensdag 28 tot en met vrijdag 30 juli komt de GGD met een mobiele prikpost naar Sliedrecht. Inwoners uit Sliedrecht kunnen zich daar laten vaccineren. Ook is de GGD aanwezig om vragen te beantwoorden. Vooraf aanmelden is niet nodig. De locaties en openingstijden treft u aan in dit bericht.

GGD mobiele prikposten

De mobiele prikpost komt in de wijken Vogelbuurt Noord en Elzenhof. Deze locaties zijn gekozen, omdat er signalen zijn dat bewoners in deze wijken door omstandigheden nog niet gevaccineerd zijn. Dit kan te maken hebben met het niet (goed) begrijpen van de informatie en/of met de afstand tot de vaccinatielocatie. Met de mobiele prikpost in de wijk kunnen deze inwoners op een eenvoudige manier hun vragen stellen en, wanneer zij dit willen, een vaccinatie halen.

Het geven van informatie over de coronavaccinatie is een belangrijk onderdeel van de mobiele prikpost. Vanuit de GGD zijn bij de locaties onder andere (meertalige) voorlichters, medisch- en administratief personeel aanwezig. Door de inzet van de mobiele prikpost in de wijk hopen GGD en de gemeente dat meer inwoners zich laten vaccineren tegen het coronavirus.

Wanneer kunt u waar terecht?

De mobiele prikpost is open van 12.00 uur - 20.00 uur en staat op onderstaande locaties:

  • Woensdag 28 juli: Parkeerplaats Sperwerstraat (naast de 2 elektriciteitsgebouwtjes)
  • Donderdag 29 juli: Parkeerplaats Elzenhof (naast het voedselbankterrein)
  • Vrijdag 30 juli: Parkeerplaats Havikstraat (naast Health Fysic Center)

Het maken van een afspraak is niet nodig. Neem wel een legitimatiebewijs mee. Ben jij niet in het bezit van een geldig legitimatiebewijs? Kom dan zonder. Samen zoeken we naar een passende oplossing. Lees hier alle informatie over coronavaccinaties in het Nederlands en hier in andere talen.

Op de mobiele priklocaties worden de landelijke richtlijnen opgevolgd!

Dit betekent dat de tweede vaccinaties niet wordt gegeven. Hierbij zijn er maar 2 uitzonderingen:

  1. Sinds 26 juli mogen minderjaren tussen de 12 en 18 jaar hun 2e afspraak naar voren halen mits er wel tussen de eerste en tweede vaccinatie minimaal 21 dagen zit. Die kinderen mogen dus wel naar de mobiele priklocatie komen als ze op of over die 21 dagen zitten.
  2. Alle volwassenen die op de dag dat ze de mobiele priklocatie bezoeken ook diezelfde dag een afspraak hebben staan bij een vaste locatie. Er worden geen bestaande afspraken naar voren gehaald om de periode te verkorten. 

Uiteraard kan dit dagelijks veranderen maar tot vandaag zijn dit de richtlijnen.

 

Lees hier de veelgestelde vragen 

KAN IK ZO BINNENLOPEN?
Ja, iedereen die nog geen afspraak heeft voor een coronavaccinatie is welkom bij de prikbus. De prikbus is alleen bedoeld voor eerste prikken.

IK HEB MIJN EERSTE PRIK GEHAD. KAN IK BIJ DE BUS MIJN TWEEDE PRIK HALEN?
Dat is helaas niet mogelijk. De prikbus is een aanvulling op de bestaande vaccinatielocaties, niet een vervanging daarvan. Met de mensen die de eerste vaccinatie in de prikbus hebben laten zetten wordt een nieuwe afspraak voor de tweede vaccinatie gemaakt. Alleen is deze tweede afspraak wel op een vaste locatie bijvoorbeeld Gorinchem of Dordrecht. De prikbus komt dus niet over 6 weken weer langs.

Mensen zonder eigen vervoer kunnen gebruik maken van de Deur-halte taxi van Qbuzz of Zorgtaxi. Qbuzz biedt de Deur-halte taxi als pilot en onderdeel van de Corona maatregelen in 2021 gratis aan. Meer informatie: Kijk op Deur-halte taxi Qbuzz

WAT MOET IK MEENEMEN?
We vragen je om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Paspoort (Nederlands of buitenlands), rijbewijs, identiteitskaart, verblijfsvergunning.

WAT ALS IK GEEN LEGITIMATIEBEWIJS HEB?
Ben jij niet in het bezit van een geldig legitimatiebewijs? Neem dan een (verzekerings)pasje met je burgerservicenummer (BSN) mee. 

HEB JIJ GEEN PASJE WAAR JE BSN NUMMER OP STAAT?
Dan zoeken we samen naar een andere oplossing.

WAT ALS IK GEEN DIGID HEB?
Een DigiD is niet noodzakelijk voor het krijgen van een vaccinatie.

KUNNEN MENSEN VAN ALLE LEEFTIJDEN KOMEN?
Iedereen vanaf 12 jaar kan een vaccinatie krijgen. Bij kinderen tussen de 12 en 16 jaar gaan we na of een ouder/verzorger betrokken is geweest bij het maken van de keuze om zich te laten vaccineren. 

KRIJG IK EEN BEVESTIGING VAN VACCINATIE OP PAPIER MEE?
Je ontvangt een bevestiging van de vaccinatie per e-mail of post.

KRIJG IK EEN STEMPEL IN MIJN GELE BOEKJE?
Ja, wij registreren de vaccinatie ook in het gele boekje. Neem zelf het gele boekje mee naar de prikbus.

KAN IEMAND ZONDER NEDERLANDS PASPOORT EEN VACCINATIE KRIJGEN?
Ja. Met een geldig legitimatiebewijs kunnen we iedere vaccinatie registreren. Dat kan ook een buitenlands legitimatiebewijs zijn. 

 

Meer informatie

Meer informatie leest u op de website van het Bonkelaarhuis en de website van de GGD Zuid-Holland Zuid.

A3_poster-flyer-coronavaccinatie_helepagina