Verkeersveilige gemeente

In de maand juni stond in de gemeente verkeersveiligheid in de spotlights. Op diverse locaties besteden we aandacht aan een verkeersveilige gemeente. Dit deden we niet alleen, maar met Maakeenpuntvannul, VVN Nederland, ROV Zuid-Holland en de fietsersbond.

Maakeenpuntvannul.nl

Organisatie maakeenpuntvannul.nl stond op 5 juni op het Burgemeester Winklerplein. Daar besteden zij aandacht aan snelheid in het verkeer. 16 juni was er een remwegdemonstratie bij basisschool De Akker. Een instructeur van Maakeenpuntvannul liet aan de leerlingen in groep 7 en 8 van SBO De Akker zien hoe moeilijk hoeveel tijd en welke afstand een auto nodig heeft om tijdig te stoppen.

Verkeersveilige projecten

Ook de gemeente heeft in de maand juni aandacht besteed aan verkeersveiligheid in Sliedrecht. Wethouder Ton Spek was natuurlijk bij de activiteiten van Maakeenpuntvannul, maar ook bij een aantal verkeersveilige projecten van de gemeente Sliedrecht. 11 juni werd bijvoorbeeld de LaRGaS-kruising opengesteld voor autoverkeer. Een fraaie verkeersveilige vooruitgang op één van drukste routes door Sliedrecht. Ook het nieuwe tracé Craijensteijn is al goed zichtbaar geworden. De gemeente Sliedrecht gaat aan de zuidzijde van de Craijensteijn een veilig fietspad in twee richtingen aanleggen. Het fietspad komt tussen sporthal De Basis en de verkeerslichten op de Deltalaan. En de gemeente is ook gestart met een nieuw verkeersveilige project: aansluiting snelfietsverbinding F15. Meer informatie over aansluiting snelfietsverbinding F15 kunt u hier lezen.

collage verkeersveilige gemeente

Verkeersexamen

Verkeersveiligheid staat niet alleen in de maand juni in Sliedrecht in de spotlights. In april werd ook het praktisch fietsexamen afgenomen. Vorige week werden de leerlingen door wethouders Ton Spek en Piet Vat in het zonnetje gezet.

collage verkeersexamen 2

collage verkeersexamen 3