Winkeltijdenonderzoek afgerond en gepresenteerd aan gemeenteraad

In de periode van 20 april tot en met 15 mei 2021 heeft onafhankelijk onderzoeksbureau I&O Research een onderzoek over de winkeltijden op zondag in Sliedrecht uitgevoerd. 5 juli is het onderzoek gepresenteerd aan de gemeenteraad.

Winkeltijdenonderzoek

Het onderzoek was in opdracht van de gemeente Sliedrecht en werd uitgevoerd op verzoek van de gemeenteraad. De raadsfracties van de gemeente Sliedrecht wilden graag weten of de hoeveelheid koopzondagen en de openingstijden passend zijn bij de behoefte van inwoners, winkeliers en hun medewerkers. Naast de enquête zijn er twee groepsgesprekken met vertegenwoordigers van geloofsgemeenschappen en vertegenwoordigers van winkeliers- en ondernemersverenigingen geweest. De belangrijkste vraag was: Wat vinden inwoners, winkeliers, winkelpersoneel en geloofsgemeenschappen van de huidige winkeltijden in Sliedrecht?

Rapportage Winkeltijdenonderzoek

In de rapportage zijn de resultaten van het onderzoek beschreven. Het onderzoek kan de fracties helpen om de koers richting de volgende bestuursperiode te bepalen. Het is niet de bedoeling om in de huidige bestuursperiode de winkeltijden op zondag in Sliedrecht te wijzigen.

Downloads