Februari

 • Nachtwacht belevingsweek

  25 februari 2021

  Woensdag 24 februari zijn de bewoners van de Waerthove verrast met een levensgrote Nachtwacht in hun verzorgingshuis. Het was de eer aan mevrouw Van Netten, bewoonster van de Waerthove en Wethouder Ed Goverde (gekleed als Nachtwacht personage) om het startsein te geven van deze Nachtwacht belevingsweek. Na de opening zijn de inwoners verrast met een levende Nachtwacht van de personages uit het schilderij. Eén van de personages hierin was wethouder Ton Spek die al geruime tijd vrijwilliger is in Waerthove.

 • Mannen van de gemeentewerf bedankt voor sneeuwruimen

  24 februari 2021

  Op 23 februari werden de mannen van de gemeentewerf door burgemeester van der Borg en de wethouders Spek, Goverde en Vat verrast met worstenbroodjes om hen te bedanken. Een groot dank je wel aan alle mannen voor hun enorme inzet tijdens de sneeuwval. In de week van 6 tot 14 februari werkten de mannen van de gemeentewerf met man en macht om Sliedrecht weer begaanbaar te maken nadat in 24 uur tijd een dik pak sneeuw viel.

 • Klimaatverandering: een zee aan kansen

  18 februari 2021

  Het klimaat verandert en dat gaat ook aan onze regio niet onopgemerkt voorbij. Het heeft effect op de woon-, werk- en leefomgeving van iedere inwoner. Dat is een bedreiging, maar het biedt ook veel kansen. Daarom organiseren Stichting Blauwzaam en regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden op donderdag 4 maart het symposium Klimaatverandering… een zee aan kansen.

 • Stoken? Zorg voor zo min mogelijk overlast

  17 februari 2021

  Een brandend haardvuurtje: veel mensen vinden het gezellig. Helaas is de rook ongezond voor de omgeving. Bij het verbranden van hout komen fijnstof en andere schadelijke stoffen in de lucht. Dat is voor iedereen ongezond. Kinderen, ouderen en mensen met een longziekte hebben er extra last van. Daarnaast is het verwarmen van uw huis met een open haard of houtkachel niet klimaatbewust: bij het verbranden komt CO2 vrij. Bovendien vliegt een groot deel van de warmte via de schoorsteen naar buiten.

 • Cybercrime

  16 februari 2021

  Deze dagen regelen we heel veel via onze computer of telefoon. Criminelen weten dat ook. We spreken van cybercriminaliteit als computers of telefoons het doelwit zijn van criminele activiteiten.

 • Verkiezingen - Elke stem telt!

  08 november 2021

  Op 17 maart is de Tweede Kamerverkiezing. Ook in deze coronatijd zorgen we ervoor dat iedereen kan stemmen. Want elke stem telt.

 • Zakelijk Energieloket van start

  23 maart 2021

  Op donderdag 11 februari is het Zakelijk Energieloket gelanceerd. Hier kunnen ondernemers terecht voor alle informatie over verduurzamen: van energiebesparingstips, subsidies en wet- en regelgeving tot advies over het grootschalig opwekken van elektriciteit.

 • SOJS in corona tijd

  11 februari 2021

  Ook in deze bijzondere tijd, zetten wij ons als SOJS nog steeds in voor alle Sliedrechtse jeugd en jongeren. Samen zorgen wij voor de ontwikkeling van de jeugd en jongeren en leveren we een bijdrage aan de samenleving. We doen dat door activiteiten te ontwikkelen en activiteiten mogelijk te maken voor de jeugd en jongeren. Maar soms ook door in gesprek te gaan met iemand die niet lekker in zijn vel zit.

 • 1 maart online informatieavond Transitievisie Warmte

  11 februari 2021

  Op maandagavond 1 maart organiseren we samen met de Drechtsteden een bewonersavond over de Transitievisie Warmte. De bijeenkomst duurt 1,5 uur. Aanmelden kan via het platform denkmee.drechtstedenenergie.nl/sliedrecht

 • Aanleg LaRGaS kruispunt

  11 februari 2021

  De kruising Thorbeckelaan – Vogelenzang – Nachtegaallaan in Sliedrecht is een druk knooppunt waar we graag een veiligere situatie willen creëren voor al het verkeer. Daarom starten we in april 2021 met het aanpassen van deze kruising.

 • Opheffing algemene graven

  10 februari 2021

  Van de onderstaande algemene graven op de begraafplaats in Sliedrecht verstrijkt de uitgiftetermijn of deze is al verstreken. Hiermee vervallen de rechten. Dit betekent dat deze graven worden opgeheven. Dat maken burgemeester en wethouders bekend. Het gaat om de graven ALG/-/-/ grafnummers 649 t/m 681. Deze graven zijn uitgegeven in de periode van 01-01-2001 t/m 31-12-2001

 • Sneeuwpret, hoe houden we het samen leuk?

  10 februari 2021

  Afgelopen weekend heeft de sneeuw voor veel inwoners van Sliedrecht veel plezier opgeleverd. Even iets anders dan Corona, De medewerkers van de buitendienst hebben dag en nacht gewerkt om te strooien en te schuiven. Dat blijven wij aankomende week ook doen. Omdat er weinig over de wegen gereden wordt, kan het zout niet altijd goed zijn werk doen.

 • De buurtBuzz gaat weer rijden vanaf 10 februari

  De buurtbuslijnen van Qbuzz starten weer per 10 februari 2021. In goed overleg met de buurtbusverenigingen en de Provincie Zuid-Holland is besloten dat de buurtBuzz in de regio Drechtsteden – Molenlanden – Gorinchem weer gaat rijden. Na ruim 10 maanden stilstand staan de vrijwillige chauffeurs weer met veel plezier voor de reizigers klaar.

 • Het Bonkelaarhuis

  09 februari 2021

  De plek waar je terecht kunt voor alle vragen en ideeën op het gebied van jeugd & gezin, zorg & welzijn en werk & inkomen. Zeker nu er veel beperkingen zijn is Het Bonkelaarhuis nog steeds hét startpunt voor informatie, advies en ondersteuning. Heb je een vraag? Bel gerust 0184-420539. We zijn geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur. Mailen kan natuurlijk ook mailto:info@bonkelaarhuis.nl.

 • Wijziging oud papier inzamelen

  Door de flinke sneeuwval van het afgelopen weekend ligt er vooral in de binnenstraten nog veel sneeuw. Hierdoor is het nu niet mogelijk om maandagavond 8 februari de papierinzameling op een veilige manier te doen.

 • Warme Trui = één graad minder

  05 februari 2021

  Vandaag is het warme truiendag. Op de jaarlijkse warme-truien-dag staan we stil bij duurzaam leven.
  Ook Sliedrecht Verduurzaamd en investeert in duurzame oplossingen. Sliedrecht Aardgrasvrij en groene daken zijn twee voorbeelden daarvan.

 • Verwachte sneeuwval

  05 februari 2021

  Er wordt flink wat sneeuw verwacht dit weekend. De voorspellingen geven aan dat er zaterdag in de loop van de middag sneeuw valt. Dit zal waarschijnlijk tot zondag nacht aanhouden. We verwachten ongeveer tussen de 20 en 30 centimeter sneeuw in Sliedrecht. Dit is natuurlijk heel erg mooi maar als gemeente willen wij ook de wegen begaanbaar houden.

 • In gesprek met jongeren in Sliedrecht

  Iedereen merkt de gevolgen van de maatregelen om de Coronabesmettingen te voorkomen. Voor jongeren komen de maatregelen ook heel hard aan.

 • Ondermijning: als onder- en bovenwereld verweven zijn

  03 februari 2021

  We zien steeds vaker dat criminelen gebruik maken van zaken in de bovenwereld om hun illegale activiteiten in de onderwereld mogelijk te maken. Denk aan een café of winkel waar weinig of geen klanten komen maar dat criminelen gebruiken om drugsgeld wit te wassen. Als de bovenwereld de onderwereld hierbij helpt, noemen we dit ondermijning.

 • Ecoloog Richard Slagboom over realisatie extra waterberging

  Deze week kunt u op onze website het tweede filmpje van de reeks over waterberging zien. Hierin vertelt Ecoloog Richard Slagboom hoe hij samen met Tim Breur de ecologisch begeleiding voor de waterberging heeft gedaan. Door het zaaien van kruiden, bloemen en riet wordt de biodiversiteit verhoogt. Vogels komen terug en beschermde diersoorten zoals de heikikker krijgen ruimte.

 • Digitale informatiebijeenkomst beheerdersonderkomen begraafplaats

  Zoals u weet wordt de begraafplaats uitgebreid. Het bouwen van een nieuw beheerdersonderkomen is hierbij één van de onderdelen. Van Es Architecten uit Sliedrecht gaat voor de gemeente het nieuwe gebouw ontwerpen. De eerste ontwerptekeningen zijn inmiddels gereed. Ook is de beoogde planning bekend.

 • Digitale bijeenkomst Economische Visie voor ondernemers

  Samen met ondernemers werkt de gemeente Sliedrecht aan een Economische Visie voor 2021 tot 2030. De conceptvisie is inmiddels gereed. Op maandag 8 februari sluiten we het proces rondom de Economische Visie af met een digitale bijeenkomst.