Aanleg LaRGaS kruispunt

De kruising Thorbeckelaan – Vogelenzang – Nachtegaallaan in Sliedrecht is een druk knooppunt waar we graag een veiligere situatie willen creëren voor al het verkeer. Daarom starten we in april 2021 met het aanpassen van deze kruising.

Wat gaan we doen?

De kruising wordt ingericht volgens het LaRGaS-principe. LaRGaS staat voor ‘Langzaam Rijden Gaat Sneller’. Dat betekent dat de weg en de kruising zo ingericht worden dat het verkeer langzaam rijdt, maar zich uiteindelijk toch sneller verplaatst. Auto’s die af willen slaan vanaf de Thorbeckelaan gaan hierbij gebruik maken van de uitvoegstroken. Het doorgaand verkeer kan zo beter doorstromen en de wijken rond de Thorbeckelaan zijn dan beter bereikbaar. Ook voor de fietsers en voetgangers wordt het veiliger. Door de nieuwe verkeerssituatie wordt de verkeerssituatie overzichtelijker en oversteken veiliger.

02-Ontwerp Largas kruispunt

Ontwerp

In het ontwerp is daarnaast uitgebreid aandacht voor groen. De mooie bomenstructuur langs de Thorbeckelaan blijft behouden en wordt uitgebreid. Met de aanpassingen op deze locatie is de Thorbeckelaan klaar voor de toekomst. Op de afbeelding ziet u hoe de verkeerssituatie eruit gaat zien. Scan de QR-code om de video te bekijken bekijken waarop Het LaRGas-principe wordt uitgelegd.

02-QR-code  Largas kruispunt