Nachtwacht belevingsweek

Woensdag 24 februari zijn de bewoners van de Waerthove verrast met een levensgrote Nachtwacht in hun verzorgingshuis. Het was de eer aan mevrouw Van Netten, bewoonster van de Waerthove en Wethouder Ed Goverde (gekleed als Nachtwacht personage) om het startsein te geven van deze Nachtwacht belevingsweek. Na de opening zijn de inwoners verrast met een levende Nachtwacht van de personages uit het schilderij. Eén van de personages hierin was wethouder Ton Spek die al geruime tijd vrijwilliger is in Waerthove.

Komende week kunnen de inwoners tijdens de belevingsweek van de Nachtwacht genieten van deze levensgrote Nachtwacht en kunnen zij van alles te weten komen over dit imposante schilderij. Zo is er een speciale Nachtwachtmaaltijd en doen bewoners in groepjes allerlei opdrachten en spellen om meer te weten te komen over de Nachtwacht.

Het Rijksmuseum, het Elizabeth Artfonds en Philips zijn de initiatiefnemers van deze Nachtwachtweek. De gedachte achter deze belevingsweek is dat het voor bewoners van verzorgingshuizen heel lastig is om een bezoek te brengen aan het Rijksmuseum. En daarom reist het Rijksmuseum met drie levensgrote replica's van de nachtwacht rond langs verpleeghuizen in heel Nederland.

opening nachtwacht  nachtwacht buiten-1000