Schaatsen in Sliedrecht

De komende dagen blijft het naar verwachting flink vriezen en dat betekent ijspret. Dit jaar zal dit anders zijn. Schaatsen in tijden van corona moet veilig kunnen gebeuren.

Wat mag wel en wat niet?

De ijsbaan mag open voor leden, maar hier zijn wel een aantal regels aan verbonden. Zo mogen volwassenen schaatsen in groepjes van 2, maar alleen op 1,5 meter afstand. Kinderen jonger dan 17 jaar mogen wel in grotere groepen schaatsen.

Koek en zopie

Koek-en-zopie-tenten op openbare plaatsen, bv bij een dichtgevroren sloot/plas, zijn niet toegestaan. Ga je schaatsen wees voorzichtig en zorg je dat je 1,5 meter afstand van elkaar houdt. En zorg dat je voor het ingaan van de avondklok thuis bent.

Aangepaste maatregelen in de schaatsenperiode

Met de aangepaste maatregelen rondom schaatsen zorgen we ervoor dat er zo min mogelijk mensen elkaar fysiek ontmoeten. Want hoe minder ontmoetingen, hoe minder besmettingen. Zo houden ziekenhuizen ook in de schaatsenperiode ruimte voor coronapatiënten en de reguliere zorg. Hierbij houden we de regionale lijn aan.

Meer informatie over de coronamaatregelen betreft schaatsen, schaatsbanen, sneeuw en winterweer leest u op de website van de Rijksoverheid.

Schaatsen in Sliedrecht