Verwachte sneeuwval

Er wordt flink wat sneeuw verwacht dit weekend. De voorspellingen geven aan dat er zaterdag in de loop van de middag sneeuw valt. Dit zal waarschijnlijk tot zondag nacht aanhouden. We verwachten ongeveer tussen de 20 en 30 centimeter sneeuw in Sliedrecht. Dit is natuurlijk heel erg mooi maar als gemeente willen wij ook de wegen begaanbaar houden.

Normaal strooien de medewerkers van de buitendienst de hoofdroutes, fietspaden en overige wegen volgens de strooiroutes. Dit doen zij aankomend weekend ook weer. Maar door de enorme hoeveelheid sneeuw die verwacht wordt, kan het voorkomen dat we niet alle routes sneeuwvrij kunnen houden. Op dat moment gaan we ons concentreren op het sneeuwvrij houden van de hoofdroutes.  Dan zullen we niet meer strooien en schuiven op de fietspaden en de overige straten.

Dit kan flinke overlast door sneeuw geven in de woonwijken en de fietspaden worden slechter begaanbaar. Het zal ook betekenen dat de sneeuw op de hoofdroutes opzij geschoven wordt naar de zijkant van de weg. Hierdoor ontstaat een flinke bult sneeuw naast de geparkeerde auto's. Hiervoor vragen wij uw begrip. Als u toevallig wel weg moet met de auto, gooit u alstublieft deze sneeuw niet weer op de weg.

Zodra de hoofdwegen weer onder controle zijn worden de fietspaden en de overige wegen weer sneeuwvrij gemaakt. Door het aanvriezen kan dit ook voor nog meer problemen zorgen. De sneeuw kan dan al zo vast gereden en vastgevroren zijn op de weg, dat we dit niet of nauwelijks weg kunnen krijgen. Dat kan pas weer als de temperatuur weer wat gaat stijgen.

Wat kunt u zelf doen?

Zorg ervoor dat u tijdens de sneeuwperiode zo min mogelijk de weg op hoeft. Ook op maandag zal er naar verwachting nog de nodige overlast van sneeuw zijn op de wegen.
En natuurlijk: veeg uw eigen pad en straat schoon, zodat iedereen veilig over de stoep kan lopen.
En vergeet vooral niet van de sneeuw te genieten.

Strooiroutes gemeente Sliedrecht