Informatie over het coronavirus

Het coronavirus verspreidt zich door Nederland en heeft veel impact op het openbare leven. Heeft u vragen? Bel met het landelijke informatienummer 0800 – 1351. Hieronder leest u de laatste stand van zaken.

 • Nederland verder open met coronatoegangsbewijs

  15 september 2021

  Er zijn genoeg mensen gevaccineerd om de coronamaatregelen te versoepelen. 1,5 meter afstand houden is per 25 september niet meer verplicht. Bij bezoek aan plekken waar het drukker wordt, zoals de horeca, evenementen, poppodia, theaters en bioscopen, heb je een coronatoegangsbewijs nodig.

 • Nederland past aanpak reizen binnen Europa aan, meerdaagse evenementen tot 1 september afgelast

  28 juli 2021

  Als gevolg van de veranderde situatie in Europa heeft het kabinet besloten de aanpak voor reizen binnen de Europese Unie (EU) aan te passen. Er zijn 3 belangrijke ontwikkelingen.

 • Vanaf 1 juli 2021 is Tozo-5 van kracht

  06 juli 2021

  Bent u actief als zelfstandige in de Drechtsteden en heeft u als gevolg van de coronacrisis direct inkomensondersteuning nodig? Voor u is er de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers.

 • Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) verlengd met 3 maanden. Maak gebruik van deze financiële ondersteuning!

  17 juni 2021

  Bent u inwoner van de Drechtsteden? En kunt u vanwege de coronacrisis uw woonkosten (incl. kosten elektriciteit en gas) niet (meer) betalen? Dan is de TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) wat voor u. Goed nieuws, want de TONK is verlengd met 3 maanden.

 • Vaccineren tegen corona: laat u informeren

  14 juni 2021

  U bent de enige die kan beslissen of u zich laat vaccineren tegen corona. Daarom is het belangrijk dat uw informatie over coronavaccinatie klopt. Laat u goed informeren en gebruik daarvoor verschillende bronnen.

 • Stap 3: bijna alles open

  03 juni 2021

  Het kabinet wil de 3e stap in het openingsplan op 5 juni gaan zetten. Dit houdt in dat het kabinet een aantal maatregelen wil gaan versoepelen of aanpassen.

 • Maandbedragen TONK verhoogd

  25 mei 2021

  Vanaf nu zijn de maandbedragen voor de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) verhoogd.

 • Buitenterrassen langer open.

  20 mei 2021

  Per 19 mei mogen de buitenterrassen langer open, van 6.00 uur tot 20.00 uur. Ook terrassen van sportkantines mogen weer open. Per tafel geldt nog steeds: maximaal 2 personen (excl. kinderen t/m 12 jaar) of 1 huishouden.

 • Tweede stap openingsplan wordt definitief gezet

  17 mei 2021

  Het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnames van mensen met corona is verder gedaald. Dat betekent dat de tweede stap in het openingsplan definitief op 19 mei wordt gezet. Het kabinet besloot vandaag (17 mei) niet op de pauzeknop te drukken.

 • Stap 2: Sportscholen open en buiten meer mogelijk

  12 mei 2021

  Het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis ligt, neemt iets af. Inmiddels zijn er meer dan 6 miljoen vaccinaties tegen corona gezet en worden steeds meer mensen gevaccineerd. Het kabinet verwacht dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames nu snel verder af zal nemen. Daarom neemt het kabinet de tweede stap in het openingsplan op 19 mei.

 • NOW 3.3 aanvragen

  07 mei 2021

  Tekst : NOW 3.3 aanvragen kan van 6 mei tot en met 30 juni 2021 voor de maanden april, mei en juni. Na goedkeuring van je aanvraag voor tegemoetkoming loonkosten ontvang je in 3 termijnen een voorschot van 85%. De aanvraag verloopt via het UWV.

 • TVL voor grote bedrijven

  07 mei 2021

  De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL Q1 2021) wordt vanaf maandag 10 mei 12.00 uur voor de eerste keer opengesteld voor grote bedrijven. Zij kunnen tot 10 juni 17.00 uur een aanvraag indienen bij RVO.

 • Podcastserie #Sliedrechtingesprek

  ''Hoe slaat Sliedrecht zich door de coronacrisis heen?''

 • Stap 1: winkels en terrassen deels open, einde avondklok

  21 april 2021

  Steeds meer mensen krijgen een vaccinatie tegen corona, waardoor snel minder mensen ziek zullen worden. De verwachting is dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames gaat afnemen. De samenleving stap voor stap openen is niet zonder risico’s. Maar het kabinet kijkt ook naar het maatschappelijke en economische belang. Daarom neemt het kabinet de eerste voorzichtige stap in het openingsplan op 28 april.

 • Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo-4) in de Drechtsteden

  02 april 2021

  Bent u actief als zelfstandige in de Drechtsteden en heeft u als gevolg van de coronacrisis direct inkomensondersteuning nodig? Voor u is er de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers.

 • Wijziging avondklok per 31 maart

  31 maart 2021

  In Nederland geldt een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 22.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft.

 • Maatregelen tegen corona blijven gelden

  24 maart 2021

  De besmettingen met het coronavirus nemen toe. Het aantal coronapatiënten op de intensive care (ic) stijgt. De derde golf begint zichtbaar te worden.

 • Update Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL)

  24 maart 2021

  De Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL) helpt mkb-bedrijven en zzp'ers bij het betalen van een deel van hun vaste lasten. Aanvragen van TVL Q1 2021 kan van 15 februari tot 18 mei 2021, 17.00 uur bij RVO.

 • Geen verdere verruiming lockdown

  09 maart 2021

  Vaccinaties bieden perspectief, maar het hoge aantal coronabesmettingen geeft nu geen ruimte voor versoepelingen. Nederland blijft tot en met 30 maart in lockdown. Per 16 maart gelden een aantal kleine aanpassingen.

 • Winkelen op afspraak

  03 maart 2021

  Vanaf woensdag 3 maart mogen winkels op afspraak klanten ontvangen. Per winkel mogen maximaal 2 klanten per verdieping zijn. Als klant moet je van tevoren een afspraak maken voor een tijdslot.

 • Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

  02 maart 2021

  Bent u ondernemer/zzp’er, werknemer of werkzoekende en heeft u financiële problemen door de coronamaatregelen? En kunt u daardoor noodzakelijk kosten zoals woonkosten niet meer betalen? Dan kan de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) u misschien helpen.

 • Voorzichtig meer lucht tijdens de lockdown

  24 februari 2021

  De coronamaatregelen vragen veel van ieders uithoudingsvermogen, zowel fysiek als mentaal. Hoe langer de crisis duurt, hoe zwaarder het voor iedereen wordt. De sociale, maatschappelijke en economische effecten van de pandemie tellen na een jaar flink op.

 • Opnieuw steun voor Verenigingen en maatschappelijke organisaties in Sliedrecht

  11 februari 2021

  De burgemeester en wethouders hebben op 2 februari 2021 opnieuw de 'Beleidsregels coronacrisis gerelateerde maatregelen subsidies Sliedrecht' vastgesteld. Hierin staat dat organisaties die subsidie krijgen, een verzoek kunnen doen om de subsidie voor 2021 aan te passen. Bijvoorbeeld als ze activiteiten (nu) niet kunnen uitvoeren, maar al wel kosten hebben gemaakt of inkomsten zijn misgelopen. Alle organisaties die in 2021 subsidie krijgen, hebben hierover een brief gehad van de gemeente Sliedrecht. Wethouder Piet Vat:" Als gemeente denken we mee met onze inwoners en dus ook met onze verenigingen. We houden zoveel mogelijk rekening met alle veranderingen in deze tijd. Zodat organisaties en verenigingen het hoofd boven water kunnen houden."

 • Basisscholen en kinderopvang weer open

  10 februari 2021

  Maandag, 8 februari zijn de basisscholen en kinderopvang weer open gegaan. Dat betekent meer drukte op straat. Geef elkaar de ruimte, ook onderweg.

 • Maandag 15 februari opent het loket voor de 4e aanvraagperiode NOW

  10 februari 2021

  Maandag 15 februari opent het loket voor de 4e aanvraagperiode #NOW.

 • Avondklok verlengd

  10 februari 2021

  De avondklok wordt verlengd tot woensdag 3 maart 04.30 uur. Dat is nodig, omdat nieuwe, besmettelijkere varianten van het coronavirus terrein winnen in Nederland. Dat kan leiden tot een nieuwe golf van besmettingen. De overige maatregelen van de lockdown blijven doorlopen zoals eerder aangegeven in de persconferentie van dinsdag 2 februari.

 • Vaccinatielocatie in Dordrecht is weer open, teststraten gedeeltelijk dicht

  De GGD Zuid-Holland Zuid opent maandag alleen de test- en vaccinatielocatie in Dordrecht. De teststraten in Gorinchem en Hoeksche Waard blijven ook vandaag gesloten. Ook zal er vandaag geen thuisbemonstering plaatsvinden.

 • Zondag 7 februari code rood: test- en vaccinatielocaties dicht

  Er wordt zondag hevige sneeuwval verwacht. Het KNMI heeft code rood afgegeven voor het hele land. Dit houdt in dat alle vaccinatie- en teststraten dicht zijn, ook van GGD Zuid Holland-Zuid.

 • Click en collect

  10 februari 2021

  Het kabinet heeft het bestellen en afhalen van producten bij niet-essentiële winkels vanaf 10 februari mogelijk gemaakt. Hierdoor zijn producten te bestellen en af te halen op een afgesproken afhaalpunt en op een afgesproken tijdstip.

 • Coronavirus: Overzicht 'Lockdown verlengd'

  03 februari 2021

  De besmettingen dalen, maar nieuwe coronavarianten winnen terrein. Dat is zorgelijk, want deze varianten zijn besmettelijker en kunnen tot een nieuwe golf leiden. Daarom wordt de lockdown verlengd.

 • Avondklok vanaf 23 januari

  22 januari 2021

  In heel Nederland geldt een avondklok. Van 21.00 uur ‘s avonds tot 04.30 uur ’s ochtends blijft u binnen. Het is verboden om zonder geldige reden op straat te zijn.

 • Forse uitbreiding steun- en herstelpakket

  22 januari 2021

  Veel ondernemers en werkenden worden hard getroffen door de economische gevolgen van de coronamaatregelen. Het kabinet breidt daarom het steun- en herstelpakket fors uit.

 • Lockdown verder aangescherpt vanwege zorgen om nieuwe virusvarianten

  20 januari 2021

  We maken ons grote zorgen om nieuwe varianten van het coronavirus, zoals de extra besmettelijke Britse variant. Er zijn t/m zeker 9 februari aanvullende maatregelen nodig om deze virusvarianten onder controle te krijgen.

 • Doe het voor...

  20 januari 2021

  Afstand houden en thuisblijven doen we omdat het nodig is om het coronavirus tegen te gaan. We doen dat voor onszelf, voor de mensen om ons heen en natuurlijk voor de mensen in de zorg.

 • Kinderopvang: noodopvang

  De kinderopvang blijft t/m 7 februari gesloten. Er wordt onderzocht of de kinderopvang eerder open kan, mogelijk vanaf 25 januari. Er is noodopvang voor kinderen van ouders met cruciale beroepen en voor kwetsbare kinderen.

 • Nederland blijft ten minste tot en met 9 februari in lockdown

 • Feestdagen en corona

  22 december 2020

  Blijf zo veel mogelijk thuis, ook tijdens de feestdagen. Reis alleen als dit noodzakelijk is en ontmoet zo min mogelijk mensen. Dat is voor veel mensen moeilijk in de decemberperiode, maar nodig om de druk op de zorg te verlagen.

 • Videoboodschap Minister Grapperhaus

  22 december 2020

  Bekijk hier het filmpje van minister Grapperhaus

 • Aanscherping uitzondering winkels in de levensmiddelenbranche

  17 december 2020
 • Opvang voor kinderen van ouders in cruciale beroepen of vitale processen

  18 december 2020

  Door corona zijn scholen en kinderopvang gesloten. Er is wel noodopvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar als één ouder een cruciaal beroep heeft of werkt in een vitaal proces. Wilt u hiervan gebruik maken? Neem dan contact op met de school of kinderopvang waar uw kind heengaat.

 • Overzicht uitgezonderde contactberoepen tijdens lockdown

  15 december 2020
 • Overzicht uitgezonderde detailhandel tijdens lockdown

  15 december 2020
 • Het coronavirus grijpt nog sneller om zich heen: Lockdown om contacten tot een minimum te beperken

  15 december 2020

  Het coronavirus grijpt opnieuw razendsnel om zich heen. De afgelopen weken zien we een snelle toename in het aantal besmettingen. Dat heeft zijn weerslag op de zorg: al meer dan een miljoen reguliere behandelingen in het ziekenhuis zijn uitgesteld. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we ingrijpen en onze contacten tot een minimum beperken. Daarom maakte Premier Rutte 14 december bekend dat Nederland vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari in de strengste lockdown tot nu toe gaat.

 • Gedeeltelijke lockdown ook tijdens feestdagen

  09 december 2020

  Het aantal coronabesmettingen blijft te hoog. De druk op de zorg blijft onverminderd hoog. “Dit hadden we graag anders gezien en gehoopt. Voor onszelf, horeca, maar ook voor andere sectoren,” aldus premier Rutte in de persconferentie van 8 december. Daarom moeten we de gedeeltelijke lockdown blijven voortzetten, ook tijdens de feestdagen.

 • Per 1 december geldt een mondkapjesplicht

  30 november 2020

  Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is vanaf 1 december het dragen van een mondkapje in winkels, musea, bij de kapper en op veel ander plekken verplicht.

 • Nieuwe noodverordening van 18 november

  19 november 2020

  Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, zijn er regels. Die regels moeten, als dat nodig is, gehandhaafd kunnen worden. Daarom geldt er sinds 15 maart een noodverordening. Sinds 18 november is er een nieuwe noodverordening.

 • Gedeeltelijke lockdown gaat verder

  18 november 2020

  Het aantal coronabesmettingen daalt. Dat is goed nieuws. We houden ons goed aan de maatregelen, en dat heeft effect. Maar we zijn er nog niet. Daarom is het van belang dat we de gedeeltelijke lockdown voortzetten. We blijven het aantal contactmomenten en reisbewegingen beperken. We blijven de basisregels toepassen. En proberen elkaar door deze lastige periode heen te helpen.

 • Tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown

  13 november 2020

  Er zijn veel besmettingen met corona. De aantallen besmettingen moeten sneller minder worden. Daarom zijn er nu extra regels tot en met 18 november. De regels van 14 oktober blijven ook gelden.

 • Gemeente Sliedrecht geeft mondkapjes aan inwoners met minimum inkomen

  23 oktober 2020

  De gemeente Sliedrecht geeft herbruikbare mondkapjes aan inwoners met een minimum inkomen. SGP/ChristenUnie en Pro Sliedrecht hadden hier eerder vragen over gesteld tijdens een raadsvergadering. Wethouder Piet Vat: "Het idee past uitstekend in het dorpsfonds dat we in 2021 vanuit de kadernota inzetten voor Sliedrecht. Vooruitlopend op dat dorpsfonds hebben we 500 herbruikbare mondkapjes laten maken in Sliedrecht voor inwoners die op het minimum leven. Die worden uitgedeeld via de Voedselbank, het sociaal team en de Sociale Moestuin."

 • Gedeeltelijke lockdown om besmettingen terug te dringen

  14 oktober 2020

  Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft dinsdag 13 oktober besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn. Deze maatregelen moeten ervoor zorgen dat het aantal besmettingen daalt.

 • De CoronaMelder-app: vanaf nu voor iedereen beschikbaar

  13 oktober 2020

  Voorkom dat je onbewust een ander besmet

 • Extra coronamaatregelen Drecht- en Wijkhoppervervoer

  02 oktober 2020

  De verscherping van de landelijke coronamaatregelen heeft ook effect op het Drecht- en Wijkhoppervervoer. Vanaf maandag 5 oktober gelden daarom aangepaste (voorzorgs)maatregelen. We sluiten daarmee aan bij de eisen die de nieuwe ‘1½-meter samenleving’ voorlopig aan het vervoer stelt.

 • DRINGEND ADVIES: mondkapje in alle Sliedrechtse publieke binnenruimten

  05 oktober 2020

  In het licht van de wens van de Tweede Kamer om voor heel Nederland een eenduidig en dringend advies te geven over het dragen van mondkapjes, gaat het kabinet dit advies precies uitwerken. Vooruitlopend hierop, is vooralsnog het dringend advies gegeven om over te gaan tot het dragen van niet-medische mondkapjes in alle publieke binnenruimtes.

 • Aangescherpte maatregelen vanaf dinsdag 29 september

  28 september 2020

  Tijdens een landelijke persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge zijn nieuwe maatregelen afgekondigd om het aantal contactmomenten terug te dringen. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

 • Ook voor Sliedrecht aanvullende corona-maatregelen

  25 september 2020

  Vanaf zondag 27 september 18.00 uur gelden er extra maatregelen voor de regio Zuid-Holland Zuid. Sliedrecht valt ook onder die regio. Dat besluit is vandaag genomen in samenwerking met het kabinet. In de regio Zuid-Holland Zuid gaat de situatie van waakzaam naar zorgelijk. Reden hiervoor is het stevig oplopende aantal besmettingen.

 • Regionale maatregelen tegen het coronavirus

  21 september 2020

  Het gaat niet goed met het coronavirus in ons land. In de regio’s waar het aantal besmettingen het snelst toeneemt, worden aanvullende maatregelen genomen.

 • Nu verantwoordelijkheid nemen om 2e golf te voorkomen

  07 augustus 2020

  “Het coronavirus is bezig aan een gevaarlijke opmars. We dreigen de winst te verspelen.” Met deze woorden zette Premier Rutte de toon voor de persconferentie van 6 augustus. Hij benadrukt hoe belangrijk het is om ons aan de maatregelen te houden. Bij klachten: blijf thuis en laat je testen. Houd altijd afstand, was je handen stuk, werk zo veel mogelijk thuis en vermijd drukte.

 • Aantal corona besmettingen loopt op!

  08 augustus 2020

  Het aantal besmettingen door Corona loopt weer op. Het tempo is net zo hoog als in de beginperiode van de pandemie. Nu zijn het vooral jongeren en volwassenen tot en met 40 jaar. Zij laten zich veel minder testen omdat de klachten veel milder zijn. Deze groep houdt, zo blijkt, wel degelijk blijvende schade aan hart, longen en nieren door het virus.

 • Evenement organiseren in corona tijd

  Wilt u een evenement organiseren in corona tijd? Dan heeft u te maken met extra maatregelen. Meer informatie hierover en over de procedure van de vergunning kunt u leven in de volgende documenten:

 • Tegemoetkoming voor amateursportorganisaties (TASO)

  30 juli 2020

  Ondernemers, bedrijven en sportverenigingen hebben het moeilijk door de coronacrisis. Daarom heeft de overheid een aantal financiële regelingen om hen te helpen. Er is nu een nieuwe regeling voor amateursportorganisaties: de tegemoetkoming amateursportorganisaties (TASO-regeling).

 • Sliedrecht bedankt!

  02 juli 2020

  De gemeente Sliedrecht heeft een speciale krant uitgebracht: "Sliedrecht bedankt!" In deze speciale krant hebben we in beeld gebracht hoe Sliedrecht is omgegaan met Corona.

 • De tweede golf voorkomen én voorbereid zijn

  25 juni 2020

  Minister Hugo de Jonge lichtte in de persconferentie van 24 juni toe op welke manier Nederland zich voorbereid op een onverhoopte tweede golf van besmettingen.

 • Gemeente denkt mee met organisaties in coronacrisis

  05 juni 2020
 • Kinderboerderij en natuurspeeltuin weer open

  05 juni 2020

  Maandag 8 juni gaan de kinderboerderij en natuurspeeltuin Woeste Weide in het Burgemeester Feitsmapark weer beperkt open. Een eerste stap na enkele lastige coronamaanden.

 • Basisscholen vanaf 8 juni weer volledig open

  04 juni 2020

  Vanaf 8 juni gaan de basisscholen weer volledig open. Dit kan alleen doorgaan als het virus onder controle blijft.

 • Testen op het coronavirus

  03 juni 2020

  Iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, kan vanaf 1 juni via het landelijk nummer 0800-1202 een afspraak maken om zich te laten testen bij de GGD.

 • Coronavirus: verlenging en uitbreiding noodpakket banen en economie

  20 mei 2020
 • Testen op het coronavirus

  20 mei 2020

  Werkt u in het onderwijs, als sporttrainer of heeft u een contactberoep? Of bent u bijvoorbeeld mantelzorger of vrijwilliger in de palliatieve zorg thuis? Ook niet-professionele zorgverleners kunnen zich nu laten testen op het coronavirus.

 • Verlenging uitstel van betaling voor gemeentelijke belastingen

  18 mei 2020
 • Markt weer van start

  01 mei 2020

  Vanaf woensdag 6 mei gaat de weekmarkt op het Burgemeester Winklerplein weer van start. Natuurlijk rekening houdend met 1,5 meter afstand om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

 • Sporten voor de jeugd weer beperkt mogelijk

  01 mei 2020
 • Noodloket ook voor sportverenigingen en stichtingen

  31 maart 2020

  Tot en met vrijdag 26 juni 2020 kunnen sportverenigingen en stichtingen een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000,- via het Noodloket ontvangen.

 • Hoe zorg je goed voor jezelf als je thuis zit?

  30 maart 2020

  Vanwege het coronavirus zitten veel mensen thuis en komen weinig mensen buiten. Ook ons sociale contact is wat beperkter. En als je veel thuis zit kun je met allerlei emoties te maken hebben. Je maakt je bijvoorbeeld zorgen over je gezondheid of die van je gezin, over je werk enzovoort. Deze zorgen zijn begrijpelijk. Het is belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen en positief te blijven. Maar hoe pak je dat aan? Een aantal tips:

 • Coronamaatregelen organisaties/ondernemers

  14 april 2020

  Er zijn deze week aanvullende maatregelen genomen voor de bestrijding van het coronavirus. Het ministerie van Justitie en Veiligheid, Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft ons geadviseerd om organisaties en ondernemers hierop te wijzen.

 • Nieuwe noodverordening van kracht

  27 maart 2020

  De voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (Wouter Kolff) kondigt de derde noodverordening aan. Vanzelfsprekend komen de eerdere twee hiermee te vervallen.

 • Het coronavirus: voorkom verspreiding!

  23 maart 2020

  Het coronavirus verspreidt zich door Nederland, en heeft flinke impact op het openbare leven. In dit artikel lees je wat de ontwikkelingen zijn rondom het coronavirus en wat je zelf kunt doen om verspreiding van het virus te voorkomen. Dit artikel wordt steeds bijgehouden met de laatste, nieuwe ontwikkelingen. Vragen? Bel met het landelijke publieksinformatienummer 0800 – 1351.

 • NL-Alert: houd 1,5 meter afstand

  30 maart 2020

  Om half twaalf is er een NL-alert uitgegaan. Ga niet naar de bossen en de stranden.

 • Eerste inwoner met corona besmet en hersteld in Sliedrecht

  21 maart 2020

  Zaterdag 21 maart werd bekend dat in Sliedrecht een eerste inwoner positief is getest op het coronavirus. De patiënt is inmiddels weer hersteld. De besmetting kwam na afloop daarvan aan het licht. De GGD Zuid-Holland zuid doet contactonderzoek en onderzoekt hoe het virus is opgelopen.

 • Burgemeester Bram van Hemmen: Meer 'Ons' en minder 'Mij', blijf omzien naar elkaar.

  17 maart 2020

  ‘Sinds het uitbreken van het coronavirus houden we u zo goed mogelijk op de hoogte van de ontwikkelingen in Sliedrecht via www.sliedrecht.nl en volgen we zo goed mogelijk wat er onder u leeft. Burgemeester Bram van Hemmen richt zich speciaal tot u als inwoners van Sliedrecht.’

 • Voorlopig geen weekmarkt

  16 maart 2020

  De weekmarkt op woensdag op het Burgemeester Winklerplein gaat de komende weken niet door. Dit vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

 • Kinderboerderij, NME-Centrum en natuurspeeltuin dicht

  13 maart 2020

  De kinderboerderij, NME-Centrum De Hooizolder en natuurspeeltuin Woeste Weide in het Burgemeester Feitsmapark zijn per direct gesloten.

 • Uitstel afscheid burgemeester Bram van Hemmen

  13 maart 2020

  Afgelopen week heeft u een uitnodiging gekregen voor het afscheid van burgemeester Bram van Hemmen op 27 maart aanstaande.