Tijdelijke vaccinatielocatie Bonkelaarhuis een succes

Vanaf maandag 28 februari is de GGD Zuid-Holland Zuid gestart met tijdelijke vaccinatielocaties. In de periode van 11 t/m 26 februari was in het Bonkerlaarhuis een tijdelijke vaccinatielocatie. GGD Zuid-Holland Zuid kijkt terug op een succesvolle periode.

Resultaten Bonkelaarhuis

De afgelopen drie weken vaccineerde de GGD ZHZ op vrijdag en zaterdag in het Bonkelaarhuis. In die periode haalden maar liefst 630 hier een prik. Van de gezette vaccinaties kwam 5% voor een eerste of tweede vaccinatie. In het diagram is te zien dat 28% jonger was dan 39 jaar en 47% was tussen 40 en 64 jaar en 5% van de volwassenen was 65 jaar of ouder. 

Grafiek vaccinantielocatie

Terugblik 

De GGD ZHZ kijkt terug op een succesvolle eerste periode van prikken in de buurt. De vaccinatiecampagne biedt alle inwoners van Zuid-Holland Zuid de gelegenheid om laagdrempelig, dichtbij huis en zonder afspraak een vaccinatie te halen. Voorlopig gaat de GGD ZHZ verder met deze opzet van fijnmazig vaccineren.

Vervolg Prikken in de buurt

\De tijdelijke vaccinatielocaties zijn nu te vinden in de gemeentes Dordrecht, Nieuw-Lekkerland, Zwijndrecht en Sliedrecht. In de periode van maandag 21 maart tot en met zaterdag 9 april zijn de tijdelijke vaccinatielocaties weer twee dagen tegelijk in twee gemeentes geopend van 12.00 uur tot 18.00 uur.