Gemeente Sliedrecht geeft mondkapjes aan inwoners met minimum inkomen

De gemeente Sliedrecht geeft herbruikbare mondkapjes aan inwoners met een minimum inkomen. SGP/ChristenUnie en Pro Sliedrecht hadden hier eerder vragen over gesteld tijdens een raadsvergadering. Wethouder Piet Vat: "Het idee past uitstekend in het dorpsfonds dat we in 2021 vanuit de kadernota inzetten voor Sliedrecht. Vooruitlopend op dat dorpsfonds hebben we 500 herbruikbare mondkapjes laten maken in Sliedrecht voor inwoners die op het minimum leven. Die worden uitgedeeld via de Voedselbank, het sociaal team en de Sociale Moestuin."

Lokaal gemaakt

De mondkapjes zijn lokaal  vervaardigd door een ondernemer uit het dorp; ze zijn wasbaar en kunnen worden hergebruikt. Vanaf vrijdag 23 oktober worden de gratis mondkapjes aan de inwoners met een minimum inkomen verspreid. De mondkapjes zijn af te halen bij de Voedselbank en de Sociale Moestuin.

Duurzaam

De gratis mondkapjes zijn voor inwoners die financieel weinig tot geen ruimte hebben om zelf mondkapjes aan te schaffen. Doordat de mondkapjes herbruikbaar zijn worden deze inwoners niet op extra kosten gejaagd en het is duurzaam.