Najaarscampagne herhaalprik van start!

Vanaf vandaag kunnen inwoners die een uitnodigingsbrief ontvangen hebben én iedereen die geboren is in 1942 of eerder hun herhaalprik halen bij onze vaccinatielocaties. In Dordrecht is dat op de Calandstraat 44 – 3316 EA Dordrecht en in Gorinchem is dat Piratenland, Kleine Schelluinsekade 3 – 4204 TZ Gorinchem.

Wanneer ben ik aan de beurt?

De herhaalprik is voor iedereen vanaf 12 jaar en net als tijdens de vorige vaccinatiecampagnes wordt nadat de eerste groep van kwetsbaren en 60+-ers gevaccineerd is - in de media bekendgemaakt welk geboortejaar (en ouder) een afspraak kan maken voor de herhaalprik met de vernieuwde vaccins. Deze groep ontvangt geen brief. Houd er wel rekening mee dat dit drie maanden na de laatste coronaprik of coronabesmetting is. Om de herhaalprik te kunnen halen moet de basisserie van de coronavaccinatie zijn afgerond. De basisserie bestaat uit 2 prikken met het vaccin van BioNTech/Pfizer, Moderna of Novavax of uit 1 prik met Janssen.

Mobiele teams

Onze mobiele teams gaan langs bij instellingen die zelf geen medische dienst hebben om de bewoners te vaccineren. Ook bieden zij huisartsen desgewenst ondersteuning bij het vaccineren van niet-mobiele thuiswonenden.

Herhaalprik met vernieuwde vaccins

De herhaalprik in het najaar wordt gegeven met vernieuwde mRNA-vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna. Deze beschermen tegen meer varianten van het coronavirus, zoals de omikronvariant.