Ook voor Sliedrecht aanvullende corona-maatregelen

Vanaf zondag 27 september 18.00 uur gelden er extra maatregelen voor de regio Zuid-Holland Zuid. Sliedrecht valt ook onder die regio. Dat besluit is vandaag genomen in samenwerking met het kabinet. In de regio Zuid-Holland Zuid gaat de situatie van waakzaam naar zorgelijk. Reden hiervoor is het stevig oplopende aantal besmettingen.

De extra maatregelen zijn bedoeld om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dit is nodig om kwetsbare groepen te beschermen, maar ook om ervoor te zorgen dat de druk op de zorg niet toeneemt.

Noodzaak

Dirk van der Borg, burgemeester van Sliedrecht: "We moeten er nog steeds samen voor zorgen dat het aantal besmettingen binnen de perken blijft. Binnen en buiten Sliedrecht vraagt dit om scherpte, zoals dat er was aan het begin van de corona-situatie. Daarom opnieuw de oproep om vol te houden!"

Extra maatregelen

De extra maatregelen die gelden voor Sliedrecht in deze zorgelijke situatie zijn: bij gelegenheden met een horecavergunning stopt de inloop van gasten om middernacht. De muziek gaat dan uit, waarna om 01.00 uur de deuren sluiten. De maximale groepsgrootte voor bijeenkomsten (zowel binnen als buiten) wordt beperkt tot 50 personen. Voor uitvaarten, demonstraties, scholen en religieuze bijeenkomsten wordt een uitzondering gemaakt. Voor samenkomsten met meer dan 50 personen geldt een meldplicht.  

Regionale regels